Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mener kona til en av Norges rikeste er kidnappet

Har mottatt et krav om løsepenger.

SISTE: Under onsdagens pressekonferanse bekreftet politiet at de har sikret seg spor i saken, men ønsket ikke å gå nærmere inn på hva slags spor det dreier seg om.

Politiet begrunner offentliggjøringen av kidnappingen med at de nå har kommet til et punkt hvor de behøver tips fra publikum i saken.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) har vært borte i 74 dager. Det er fremsatt alvorlige trusler og krav om løsepenger, skriver Romerikes Blad.

Les også: Flere kidnappinger med krav om løsepenger i kryptovaluta

Ingen er pågrepet eller skal være siktet i saken. Det er også usikkert om kvinnen fortsatt er i live. Det har heller ikke vært såkalt livstegn.

Ifølge Romerikes Blad skal det ha blitt fremmet krav om løsepenger i kryptovaluta. Ifølge VG skal kravet være på ni millioner euro, tilsvarende 85 millioner norske kroner.

Fant brev med trussel

DN skriver at det i eneboligen ble det funnet et brev som gjorde at politiet mener de står over for en kidnapping. I brevet skal det ha blitt fremsatt et krav om løsepenger i kryptovaluta, samt en alvorlig trussel mot Falkevik Hagen.

Les også

Kidnappingssaken: Gift med en av Norges rikeste

VG skriver at det var en skriftlig beskjed om at kvinnen ville bli drept om politiet ble kontaktet. Beskjeden skal ha vært skrevet på gebrokken norsk.

Gjerningsmennene har ifølge Romerikes Blads opplysninger kommet med alvorlige trusler om hva som vil skje med Falkevik Hagen om kravet om løsepenger ikke etterkommes.

Bortført fra eget hus

Etter det Romerikes Blad får opplyst, driver politiet nå en intens etterforskning etter at 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført fra sitt eget hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Etterforskningen skal ha pågått i flere uker, og politiets hovedhypotese har siden starten vært at 68-åringen er kidnappet.

Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med støtte fra Oslo politidistrikt, Kripos, Interpol og Europol. Etter det Romerikes Blad forstår, er det svært få kriminalsaker som er etterforsket i like stort omfang i nyere tid i Norge.

Ifølge RBs opplysninger har politiet gjennomført åstedsundersøkelser i familien Hagens hjem, og sikret spor som gjør at politiet går ut fra at 67-åringen ble bortført fra familiens enebolig på Fjellhamar.

Til tross for at store politiressurser er satt inn i etterforskningen, holder politiet en svært lav profil. Årsaken skal ifølge RBs opplysninger være at man frykter at gjerningsmennene er opptatt av, og følger med på, bevegelser rundt 68-åringens familie og deres bopel.

Politiet har hittil lagt lokk på saken, og det skal være et svært begrenset antall mennesker – utover 68-åringens egen familie – som kjenner til kidnappingssaken.

Gift med milliardær

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) er gift med eiendoms- og aksjeinvestoren Tom Hagen. De bor i en enebolig ved Langvannet på Fjellhamar i Lørenskog. Sammen har de tre barn – to døtre og en sønn.

Markedsverdien av Tom Hagens formue ble i 2018 beregnet til å være på 1,6 milliarder kroner, ifølge Kapital. Han er den 172. rikeste i Norge, ifølge avisen.

Milliardformuen har han opparbeidet seg gjennom blant annet eiendom og investeringer i strøm- og oljeaksjer. Investeringene er plassert gjennom to heleide selskaper: Tom Hagen Eiendom AS og Holding 2 AS.

Gjennom disse selskapene eier Hagen helt eller delvis 18 selskaper og datterselskaper.

Etter det Romerikes Blad får opplyst, skal Anne-Elisabeth Falkeid Hagens nærmeste familie ha blitt etterforsket grundig av politiet innledningsvis. Politiets etterforskning peker imidlertid foreløpig på at 68-åringen er tatt av utenforstående.

Vet ikke om hun er i live

Kidnappingssaken er helt enestående i norsk sammenheng. Etter det Romerikes Blad kjenner til, skal norsk politi aldri ha etterforsket en lignende sak.

Ifølge RBs opplysninger, har det vært digital kontakt mellom kidnapperne og Falkevik Hagens familie, men kommunikasjonen har vært svært begrenset utover kravet om løsepenger i form av kryptovaluta.

Det er ikke kjent for Romerikes Blad hvor store pengesummer det er snakk om, eller hvilket språk kommunikasjonen har foregått på.

Det fremstår imidlertid klart for politiet at Falkevik Hagen er kidnappernes forhandlingskort. Politiets teori er at kidnappernes motiv er egen vinning.

Etter det Romerikes Blad forstår, er én av politiets prioriteringer nå å oppnå en bedre dialog med de antatte gjerningsmennene. RB får samtidig opplyst at verken Falkevik Hagens familie eller politiet har motatt bevis på at 68-åringen faktisk er i live, men politiet har i sin etterforskning to overordnede mål, i prioritert rekkefølge:

1. Å finne Anne-Elisabeth Falkevik Hagen i live.

2. Å pågripe gjerningsmennene.

Foreløpig er det ingen som har status som mistenkt eller er siktet i saken.

Kommentarer til denne saken