Oslo-politiet skal etablere en egen etterforskningsenhet dedikert til terrorhandlingene 22. juli. Politiet skal forsøke å danne seg et fullstendig bilde av Anders Behring Breiviks framgangsmåte og kartlegge hans motivasjon og handlinger. De skal også kartlegge den terrorsiktedes bevegelser de siste 10 årene med den hensikt å avdekke om han hadde noen medsammensvorne.

Det bekrefter politiadvokat ved Oslo politidistrikt, Sturla Henriksbø overfor Nettavisen.

- Det blir opprettet en egen enhet innenfor Oslo-politiet som vil etterforske siktedes motivasjon, forberedelser og gjennomføringen av terrorhandlingene, herunder om siktede var alene om dette eller om det var andre involverte, sier Henriksbø.

Skal ettergå alle bevegelser
Det er ennå ikke klart hvor mange som skal ta del i etterforskningsenheten, men politiet vil offentliggjøre flere detaljer i begynnelsen av neste uke, og det er Christian Hatlo, politiadvokat i Oslo politidistrikt, som vil lede enheten.

- Vi ettergår alle bevegelse, alle kontakter, all tilknytning ut mot utlandet, og vi går langt tilbake i tid, 10 år cirka - i alle fall i første omgang - for å se hva slags kontakter han kan ha hatt, og se om det er medvirkende, sier Christian Hatlo, til NRK Dagsrevyen.

- Vil snu hver stein
Politiadvokat Henriksbø sier politiet vil foreta en omfattende og grundig etterforskning av terrorhandlingene.

- Vi vil snu hver stein for å sikre oss at vi får et fullstendig bilde av siktedes fremgangsmåte og kartlegge hans motivasjon og handlinger.