Gå til sidens hovedinnhold

Politiet pågrep voldtektstiltalt

Da den voldtektstiltalte 38-åringen uteble fra retten for fjerden gang, tok politiet affære.

(iBergen.no) 38-åringen er tiltalt for i november 2004 å først ha banket opp sin daværende kone, og noen dager senere voldtatt henne i deres felles hjem i Bergen.

Nabo meldte fra
Den påståtte voldtekten ble overhørt av en nabo av paret. Politiet ble tilkalt og tok mannen nærmest på fersk gjerning idet de brøt seg inn i boligen. Sterkt beruset ble 38-åringen fraktet bort fra stedet, mens hans gråtende ektefelle forklarte politipatruljen at han skulle med voldsom kraft ha slått henne ned i sofaen og voldtatt henne. Deres allerede hanglende ekteskap endte med separasjon og skilsmisse etter denne episoden.

38-åringen har hele tiden nektet straffskyld for forholdet, men påtalemyndigheten mener å kunne bevise at han lyver. Tre ganger har de forsøkt å få Bergen tingrett til å høre historien, men hver gang har saken blitt utsatt.

Flyttet til Thailand
Første gang var i 2006, da saken måtte utsettes fordi de sakkyndige ikke hadde fått vurdert mannens psykiske tilstand. Han hadde da oppholdt seg i Thailand fram til to dager før rettssaken og knapt nok snakket med psykiaterne.

Retten forsøkte ytterligere to ganger å få behandlet saken, men med sykemeldinger fra thailandske leger i hånd, lot mannen være å dukke opp i rettssalen.

- Følte seg dårlig
Mandag gjorde man et fjerde forsøk på å få saken i gang, men også denne gangen var det fånyttes. 38-åringen, som nå bor i Haugesund, unnlot å stille da retten ble satt klokken 09.00. Ifølge hans forsvarer, Eirik Nåmdal, hadde hans klient fredag gitt uttrykk for å være i dårlig form.

Med dårlig skjult irritasjon ba førstestatsadvokat Walter Wangberg om at den voldtektstiltalte mannen ble etterlyst og arrestert.

- Han bør settes i varetekt fram til saken starter, sa statsadvokaten henvendt til dommeren.

Ville ha utlevering
Den tilsynelatende uviljen til å komme til Bergen har ved minst én anledning fått påtalemyndigheten til å vurdere å forlange mannen utlevert fra Thailand. Men den omstendelige prosessen det ville medført fikk statsadvokaten til å skrinlegge planene.

Etter en kort jakt ble mannen funnet av politiet i Haugesund mandag. Han vil nå bli sendt til Bergen, men mye tyder på at han heller ikke denne gang vil få sin dag i retten. På grunn av forsinkelsene kan det ta opptil flere måneder før retten finner tid til ny rettsak. I mellomtiden kan mannen risikere å bli sittende i varetekt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå