Gå til sidens hovedinnhold

Politiet postet strippebilde på Facebook

Politibetjent byr på seg selv på Facebook. Det har satt sinnene i kok.

Bildet av politibetjenten i et svært utfordrende politikostyme ble postet på Facebook-siden til Søndre Buskerud politidistrikt (SBPD) torsdag kveld.

Der skriver hun blant annet:

«Uniformen vår! Vi kan blande litt politieffekter internt uten at dette går ut over integriteten vår. Her har vi en av politimoderatorene på denne Facebooksiden for 20 år siden.»

Moderatoren av Facebook-siden skriver også:

«Til dere i media, så er dette bare en helt vanlig kalenderpike som jobber i politidistriktet vårt, og monitorer politisiden til SBPD på fritiden gratis og som bare ønsker alle alt vel.» skriver hun og avslutter med navnet sitt og en klem.

Treffer ikke

Etter en rekke reaksjoner fra flere Facebook-brukere ble bildet slettet i nitiden fredag morgen. Kommunikasjonseksperter omtaler stuntet som «kleint og usmakelig».

– I en tid da norsk politi sliter med tilliten kan det virke som om det lokale politiet har forsøkt seg på en humoristisk variant som ikke treffer. Det er hyggelig at Politiet også tenker humor i kommunikasjonen med omgivelsene, men dette viser at underbuksehumoren har en litt for stor plass hos det lokale politiet, sier PR-rådgiver Haakon B. Schrøder i HBSPR til Nettavisen NA24.

– Dette forbinder jeg med bilverksteder på 1970-tallet eller hos den lokale, mannssjåvinistiske lensmannen med dårlig dømmekraft, fortsetter han.

Langt over streken

Nettavisen-blogger Elisabeth Norheim er usikker på hva Søndre Buskerud politidistrikt ønsker å oppnå med å publisere bildet.

– Humor er i utgangspunktet ikke galt, men dette er langt, langt over streker over hva en offentlig etat kan tillate seg. Hva slags forbilde er de for unge jenter i samfunnet når de legger ut slike sexistiske bilder? Og språkbruken og responsen til oss som kritiserte de lignet mest på det en finner i chatforum for tenåringer natt til lørdag. Dette er mennesker vi skal ha tillit til i krisesituasjoner og da må vi kunne forvente mer av de, sier hun til Nettavisen NA24.

Før bildet ble fjernet svarte politidistriktet noen av Facebook-brukerne som har reagert med kommentarer på siden, og sier at de postet det utfordrende bildet for å komme media i forkant. De varsler også at neste gang de poster et slikt bilde vil det være av en mannlig politistudent.

Også den avfotograferte politibetjenten har svart på kommentarene på tråden:

«Føler i hvert fall at jeg har bydd på meg selv i kveld.»

Sjefen liker ikke bildet

Politibetjenten ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen NA24.

«Heisann. Jeg har ingen kommentar til dette innlegget», skriver hun i en tekstmelding til Nettavisen NA 24.

Politisjefen i SBPD forteller at de har hatt mange diskusjoner på form og innhold på siden internt.

– Vår side har hatt en mer uformell form enn man kanskje forventer av en etat-side. Vår måte å bruke Facebook på har gjort at siden har fått mange likere, noe vi selvsagt er glade for, og som viser at en offisiell side også kan utfordre noen grenser i forhold til hva man forventer å finne. Når det er sagt, så likte jeg ikke bildet eller innlegget som ble publisert på vår side i går kveld. Det samsvarer ikke med våre retningslinjer for hva siden skal brukes til, sier politimester Christine Fossen til Nettavisen NA24.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken