Gå til sidens hovedinnhold

Politiet reagerer på mystiske brev

Politiet tar sterk avstand fra brevene. - Det er et alvorlig innhold, sier kriminalsjefen.

En mann i 40-årene er siktet for voldtekt av to fem år gamle jenter i Borgen i Asker. Mannen erkjenner utuktig omgang, men ikke voldtekt.

Nå har flere beboere i området mottatt ubehagelige brev i posten, hvor det sås tvil om troverdigheten til de fornærmede.

Politiet tar sterk avstand fra innholdet i brevet.

- Dette berører beboere i Borgen-området, og det har skaket dem opp. Da er det viktig at politiet går ut og tar sterk avstand fra brevet, sier kriminalsjef ved Asker og Bærum politidistrikt, Nina Karstensen Bjørlo, til Nettavisen.

- Et alvorlig innhold
Politiet vet ikke hvem som er avsender av brevet, men tar saken svært alvorlig og ber alle som mottar lignende brev om å ta kontakt med politiet snarest.

- Vi har ingen mistenkte, men det er jo et antall brev som er levert ut hos flere av beboerne, og de har henvendt seg hos oss. Vi ønsker at alle mottakere av brevet tar kontakt, sier Bjørlo.

- Hva er motivet bak brevet?

- Motivet er en uttalelse opp mot troverdigheten til disse barna. Det er et alvorlig innhold, sier Bjørlo.

- Er det straffbart å sende ut slike brev?

- Det er ting vi må vurdere, og se nærmere på, sier hun.

- Det viktigste er å få ut at politiet tar sterk avstand fra innholdet i brevet. Det er viktig fordi beboerne har hatt en sterk opplevelse over noen uker nå, sier hun.

Tar sterk avstand
Det var torsdag ettermiddag at politiet besluttet å sende ut en pressemelding om brevene.

«I løpet av torsdag 15. august, har politiet i Asker og Bærum fått flere henvendelser fra beboere i Borgen-området, som har mottatt et brev med innhold og påstander som politiet tar sterkt avstand til. Brevet er stilet til bistandsadvokat Terje Korneliussen, som selvfølgelig er helt ukjent med dette,» lyder pressemeldingen.

Lokalavisen Budstikka har publisert deler av brevet som er sendt ut til Borgen-beboere. Her følger et lite utdrag:

«Når skal det bli slutt på, at folk kan/skal få lov til å dikte opp og fantasere historier, ”som”er”hendt””? Når skal det bli slutt på, at folk kan anmelde folk for falsk? Når skal det bli slutt på, at småjenter kan få anmelde såkalte, og altså ikke-funnet-sted-i detheletatt- ”voldtekter”?,» lyder innledningen i ett av brevene, ifølge lokalavisen.

Siktet for voldtekt
En mann i 40-årene ble forrige torsdag pågrepet ved Vøyenenga i Bærum etter at to jenter fredag for to uker siden skal ha blitt ført inn i et skogholt ved Huldreveien på Borgen i Asker. Ifølge TV 2 satte mannen bind for øynene på jentene.

Politiet siktet ham og avhørte ham torsdag kveld forrige uke. Siktelsen gikk først ut på utuktig omgang, men ble utvidet til å omfatte voldtekt.

Den siktedes forsvarer, Cecilie Nakstad, sier til Budstikka at hennes klient ikke har noe med brevet å gjøre.

- Dette høres ut som å være fra en ikke helt frisk person. Brevene har ingenting å gjøre med min klient, sier Nakstad til avisen

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant