Gå til sidens hovedinnhold

Politiet river ned Obiora-plakater

– Straffbart og ærekrenkende, mener politiet i Trondheim, som sendte kolleger i Bergen ut på gaten for å sikre bevis.

(iBergen.no) : Tidligere denne uken ble det kjent at den venstreradikale politiske gruppen Internasjonale Sosialister hadde publisert plakater med navn og bilde på politimannen som ble etterforsket etter at norskafrikaneren Eugene Obiora døde under en pågripelse på Nedre Elvehavn i Trondheim. Plakatene skulle skaffe oppmerksomhet rundt et politisk møte.

Nå vurderer Sør-Trøndelag politidistrikt å anmelde Internasjonale Sosialister for ærekrenkelser og brudd på privatlivets fred. Ifølge Bergens Tidendes nettutgave, tok de før helgen kontakt med politiet i Bergen, som fredag kveld var ute på gaten og plukket ned en rekke plakater.

– Dette har vært en sterk belastning for denne politimannens familie, og vi mener plakaten kan bryte med privatlivets fred. Vi ønsker å se på denne plakaten før vi bestemmer oss for om vi skal anmelde forholdet, sier stasjonssjef Ove Sem ved Trondheim sentrum politistasjon til bt.no.

Politiet har allerede anmeldt en rekke bloggere som har lagt ut personlig info og bilde av politimannen. Disse sakene skal allerede være kommet på statsadvokatens bord.

– Belastningen for politimannen er svært liten sammenliknet med hva Obiara og hans familie har gått gjennom. Vår blottlegging av politimannen har også noe med fremstillingen av Obiara å gjøre. Politiet hevder det måtte fire mann til for å få kontroll på ham under pågripelsen, mens flere vitner sier noe annet, sa leder i Internasjonale Sosialister i Bergen, Odd Arild Viste, til iBergen.no tidligere denne uken.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis