Gå til sidens hovedinnhold

Politiet stoppet alle turgåere i kidnappingssak

Krever penger for Anne-Elisabeth:

- Det er skummelt at slikt skjer, sier turgåere til Nettavisen.

LØRENSKOG (Nettavisen): Onsdag omtalte Romerikes Blad nyheten om at milliardærkonen Anne-Elisabeth Falkevik Hagen var blitt bortført mot sin vilje.

Hagen er gift med milliardæren Tom Hagen som har slått seg opp på strøm og eiendom. Ifølge Kapital skal Hagen ha en anslått formue på totalt 1,7 milliarder kroner, og er nummer 172 på oversikten over de 400 rikest i landet.

Kidnapperne skal ha fremmet krav om å få utbetalt ni millioner euro, cirka 86 millioner kroner, i løsepenger. Kravet var at pengene skulle betales i kryptovaluta

Les også: Rådet familien til ikke å betale løsepenger

Onsdag kveld bekrefter politiet at de har fått inn en rekke tips etter at de gikk ut med saken offentlig. De jobber nå med å bearbeide tipsene, og håper de kan føre dem videre i saken.

- Jeg kan ikke kommentere antall nå i kveld, sier politiinspektør Tommy Brøske, som leder felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt, til NTB onsdag kveld.

Les mer: Politiet håper nye tips vil føre bortføringssaken videre

- Etterforskningen er nå i en fase hvor vi trenger informasjon. Det er ellers ikke kommet noe nytt som jeg kan kommentere nå. Det er heller ikke å forvente i en sånn sak at den snus opp ned på kort tid. Men vi håper at vi kan komme oss videre ved å få inn ny informasjon, sier han.

Ifølge VG skal Tom Hagen (68) ha avtalt å møte sivilt politi på en bensinstasjon i nærheten av boligen sin få timer etter at han oppdaget at kona hadde forsvunnet.

Milliardæren skal først ha søkt etter henne i et par timer og forsøkt å ringe henne på mobiltelefonen, men uten å få kontakt, skriver VG.

Turgåere fikk skriv fra politiet

På formiddagen tirsdag satte politiet opp en mobil politipost, og fire politibetjenter stoppet nesten samtlige av de som passerte gangveien på baksiden av huset til ekteparet Hagen. De bor i Lørenskog, cirka 15 km øst for Oslo.

Blant personene som ble stoppet var Jhon Alexander Sukuvara.

- Politibetjentene lurte på om vi hadde kjennskap til en hendelse som hadde skjedd her for en stund tilbake i tid, så han ville stille noen spørsmål, sier Sukuvara til Nettavisen.

- Før han stilte spørsmål fortalte han (politibetjenten) at det var snakk om en mulig kidnappingssak. Jeg er fra området, men har ikke hørt noe om denne saken tidligere. Det var en veldig trasig melding å få.

Les også: Flere kidnappinger med krav om løsepenger i kryptovaluta

Alle som ble stoppet av politiet i forbindelse med saken fikk også med seg en lapp av politiet hvor det står:

« INFORMASJON OM ANTATT BORTFØRINGSSAK I ØST POLITIDISTRIKT

Øst politidistrikt har i flere uker etterforsket en sak der fornærmede Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er antatt bortført mot sin vilje fra sitt hjem på Fjellhamar ved Lørenskog. Saken er fra morgenen 9.1.2019 omtalt i media.

Det er fremsatt krav om økonomisk art fra motpart, samt svært alvorlige trusler mot fornærmede

OPPFORDRING TIL PUBLIKUM

Dersom du har opplysninger om saken ber politiet om at du tar kontakt snarest.

TIPSMOTTAK tlf. 64 81 95 99»

Les også: Politiet har ikke fått livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

Les også

Norsk livvaktselskap: - Vi er litt naive i Norge

- Familien villig til å forhandle

Sukuvara og kameraten Simon Brekke forteller at de ble tilfeldig hanket inn til et kort intervju med politiet.

- Jeg hadde heller ikke hørt noe om saken. Vi skulle bare gå en tur her, men dette er trist. Det er skummelt at slikt skjer, sier Brekke til Nettavisen.

Kameratene forteller til Nettavisen at de blant annet ble spurt om de hadde kjennskap til bortførte Falkevik Hagen, om de hadde hørt noe om saken tidligere og om de kunne prøve å huske noe tilbake i tid som kunne knyttes til saken.

- Vi hadde ingen anelse. Dette var helt nytt for meg, sier Sukuvara.

Tidligere onsdag uttalte politiet at de ikke har fått noen livstegn fra bortførte Falkevik Hagen. Senere på ettermiddagen uttalte familiens bistandsadvokat Svein Holden at familien opplever bortføringen som en grusom og umenneskelig handling.

Han sa også at familien ønsker og har behov for å motta tegn på at Anne-Elisabeth har det bra.

- Får de det, er vi innstilt på å gå i forhandlinger, var hans klare budskap.

Skal ha funnet flere ark

Onsdag kveld meldte NRK at det skal ha blitt funnet flere ark med beskjeder i huset til antatt bortførte Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Politiet har hentet inn språkeksperter som skal analysere beskjedene.

Det skal dreie seg om beskjeder på flere ark.

– Det har blitt hentet inn språkeksperter utenfor politiet for å undersøke beskjeden på arkene, sier en person med innsikt i etterforskningen til NRK.

Boligen ble gjennomgått over en periode på 14 dager.

Politiet vet ikke om Anne-Elisabeth Hagen befinner seg i Norge eller i utlandet og mener det er tegn som tyder på at profesjonelle står bak bortføringen.

68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble sist sett 31. oktober i fjor. Hun antas å ha blitt bortført fra hjemmet på Fjellhamar i Lørenskog i Akershus.

VG har tidligere meldt at det er funnet en skriftlig beskjed på gebrokkent norsk i huset. Der skal det ha stått at 68-åringen ville bli drept dersom politiet ble kontaktet.

Kommentarer til denne saken