Gå til sidens hovedinnhold

- Politiet tjener på åpenhet

SV-topp Olav Gunnar Ballo krever at riksadvokaten sørger for at Munch-avtalen kommer på bordet.

- Jeg mener vi skal ha full åpenhet hva som har skjedd. Vi kan ikke drive skyggespill der det stilles spørsmål om hva som har foregått. Jeg synes riksadvokaten bør ta ansvar og fjerne uklarheter, sier stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo til Nettavisen.

Nettavisen avslørte søndag at det foreligger en kontrakt, der flere kriminelle personer i Nokas-dømte David Toskas krets blir tilgodesett på ulike måter etter tilbakeleveringen av de stjålne Munch-mesterverkene «Skrik» og «Madonna».

Uklar riksadvokat
Tirsdag sendte riksadvokat Tor-Aksel Busch ute en pressemelding der han verken avkrefter eller bekrefter at det eksisterer en avtale. Nå mener Ballo at Bush bør være krystallklar på omstendighetene rundt Munch-avtalen.

- Jeg synes ikke det er riktig at det er politikerne som skal sjekke ut hva som har skjedd. Politiet er ikke tjent med at etterforskning politiseres, sier Ballo, som er andre nestleder i justiskomiteen.

Les også: Avviser ikke Munch-avtale

- Bør ikke skjule tabbe
Han mener at det bare to grunner kan rettferdiggjøre at riksadvokaten holder avtalen skjult.

- Den første er at det er fare for liv og helse. Den andre grunnen er hvis det påvirker etterforskning av framtidige saker. Men politiet kan ikke holde tilbake opplysninger fordi de er redde for å komme i miskreditt, sier Ballo.

-Har du tillit til justisministeren som overfor Nettavisen har bekreftet at han har snakket med Riksadvokaten om omstendigheter rundt tilbakelevering av Munch-bildene?

- Jeg har snakket med Storberget, og han sier at oppslaget dreier seg om en misforståelse. Jeg har full tillit til justisministeren.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken