Gå til sidens hovedinnhold

- Politiet ville ikke høre på oss

- Hadde politiet hørt på oss den gangen, så kunne disse 66 sakene vært unngått, sier moren til 17-åringen som angivelig ble voldtatt av Erik Andersen.

FOLLO TINGRETT (Nettavisen): Det sier moren til 17-åringen som angivelig ble voldtatt av Erik Andersen i en badehall i Sund kommune i 1999. Andersen benekter at noe galt skjedde.

- Politiet bagatelliserte det. De nærmest la det i munnen på meg og sa at dette ikke var noe alvorlig. Jeg har veldig tendens til å høre på myndigheter og akseptere at sånn er det, sier kvinnen til Nettavisen. I dag har hun sin sterke mistanke om hvorfor saken ble dysset ned.

- Det var jo på grunn av han lensmann Andersen, sier kvinnen.

Broren til Erik Andersen var lensmann, og hadde hytte like nedenfor huset hennes. Hun visste ikke det den gang, men i dag når hun har fått vite familiebåndene, så tenker hun sitt.

- Hadde politiet hørt på oss den gangen så kunne disse 66 sakene vært unngått.

«Stor tiss»
Torsdag vitnet hun i retten. De siste dagene har gutten, og andre vitner, fortalt om hendelsene rundt den angivelige dusjvoldtekten for ti år siden.

Les: - Ble voldtatt i dusjen
Les: - Der sto en gutt og ynket seg

Da moren kom til badet for å plukke opp sin sju år gamle sønn denne dagen, hadde han vært hysterisk. Hun skjønte ikke hva som hadde skjedd før sjuåringen hadde spurt om brødrene «hadde stor tiss».

Litt etter litt fortalte gutten at han hadde blitt såpet inn i dusjen, og at noe hadde skjedd.

- Politiet dysset det ned
Kvinnen anmeldte forholdet en kort måned etter hendelsen. De var da til avhør hos politiet.

- Det ble nærmest en kosestund. Jeg hadde en følelse av at politiet var med å dysse det ned. Som at hvis de dysset det ned, så ble det ikke så skremmende for gutten min heller.

Etter et dommeravhør ble saken lagt i en skuff. Erik Andersen ble arrestert, men løslatt på grunn av manglende bevis i saken. Dette til tross for at læreren fra Askøy hadde meldt seg og fortalt om hans opplevelser med Erik Andersen.

Les: - Han var som i en transe

I mange år ble saken glemt. Moren sier at gutten forandret seg etter hendelsen. Han ble mer mørkredd og innesluttet. Han har likevel klart seg godt på skolen og vært sosial blant venner.

Helt til Lommemannen-saken kom opp i 2008. I dag sliter han tungt, og er innesluttet.

Fortrengt
Selv innrømmer moren at hun innerst inne ikke ville vite hva som virkelig hadde skjedd med sønnen hennes i dusjen. Hele historien har hun først fått høre nå etter at Erik Andersen ble pågrepet på nytt.

- Jeg har fortrengt sannheten for det ble for sterkt. Når jeg får vite det i dag, så har jeg tenkt på om sønnen min har fått god nok hjelp, sier hun utenfor rettssalen og tørker en tåre fra øyekroken.

- Det eneste som er positivt med denne saken er at han får profesjonell hjelp. Bistandsadvokaten har vært helt fantastisk og hun har kontakter, så nå skal han få mer hjelp. Det trenger han, sier moren.

Kommentarer til denne saken