Gå til sidens hovedinnhold

Politiets talsmann trekker seg

Talsmann for det portugisiske politiet trekker seg i protest mot behandlingen McCann-ekteparet har fått under etterforskningen.

Sjefinspektør Olegario Sousa stiller seg kritisk til måten politikollegaer har lekket sensitiv informasjon til den portugisiske pressen og trakk seg i protest som politiets talsmann i Madeleine-saken fredag, skriver Daily Mail.

Sousa har vært politiets ansikt utad under hele Madeleine-saken og er den eneste fra politiets side som har holdt pressekonferanser.

Sousas avgang er svært ubeleilig for det portugisiske etterforskningsteamet. Grunnen til dette er at en annen høytstående etterforsker i saken risikerer nemlig å bli stilt for retten.

Bakgrunnen er at sjefinspektør Goncalo Amaral har blitt siktet for å angivelig ha mishandlet en kvinne under politiavhør. Kvinnen som skal ha blitt mishandlet er Leanor Cipriano.

Cipriano led en lignende skjebne som McCann-ekteparet noen år tilbake da datteren Joana (8) forsvant sporløst fra Algarve-kysten.

I likhet med McCann-ekteparet startet hun en mediekampanje for å skape blest rundt datterens forsvinning. Men portugisisk politi anklaget også henne for å stå bak drapet på sin datter. Cipriano ble dømt og soner nå en 16 år lang fengselsstraff.


Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen