Gå til sidens hovedinnhold

Politijakt på tråkkemaskintyver

To menn i 20-årene la tidlig 1. nyttårsdag ut på villmannskjøring gjennom Molde by i en stjålet tråkkemaskin. Etter kom politiet - på snøscootere.

Frem til tidlig mrogen nyttårsdagen hadde nyttårsnatta forløpt som forventet, med meldinger om fyll, slagsmål, fyrverkeriklager og småbranner i søppelbøtter, for politiet i Molde by.

Politijakt med snøscootere
Rundt sekstida søndag morgen inntraff imidlertid en hendelse noe utenom det vanlige.

- Politiet oppdaget selv at en tråkkemaskin var borte fra stedet der den pleier å stå parkert, forklarer operasjonsleder Ivar Kippersund ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Dermed rykket politiet etter villmannskjørerne, i den grad tråkkemaskinkjøring kan kalles vill, på snøscootere.

Før pågripelsen var et faktum hadde de to unge gjerningsmennene, på henholdsvis 21 og 19 år, rukket å kjøre fra Molde sentrum til et skianlegg i nærheten.

- Deretter hadde de kjørt en del inne på anlegget, og ødelagt en bom sperrer adkomsten opp dit. Likeens var en bom på et industriområde i nærheten ødelagt, forteller Kippersund.

Fra skianlegget gikk turen til utkikkstoppen Varden - der et juletre fra Molde bys venner fikk sitt endelikt som pryd over rosenes by.

I avhør søndag formiddag
- Til slutt ble de to pågrepet av politiet et stykke oppi Moldeheia og brakt til Molde politistasjon, opplyser politiet.

De to tilsynelatende berusede gjerningsmennene vil bli avhørt søndag formiddag.

Hva slags straff de kan forvente seg, vil ikke Kippersrud spekulere i.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken