Gå til sidens hovedinnhold

Politikvinne nedringt av fyllefant

På tre dager la han igjen 24 fyllebeskjeder på politikvinnens telefonsvarer. Nå blir tolv telefoner beslaglagt.

(iBergen.no) Dessuten må telefonterroristen i fengsel i to måneder, etter den absurde dommen falt i Bergen tingrett mandag.

Psykiske plager
Hvorfor mannen rablet fullstendig og la igjen beskjed etter beskjed på politikvinnens telefonsvarer, kom ikke fram i retten. Mannen fortalte bare at han i den senere tid har gått til behandling for psykiske plager, uten å utdype problemene sine nærmere. Mange av samtalene betegnet han som «hyggelige», mens andre var «fyllerøre».

Selv om han nektet straffskyld for telefonplagingen, var det ingen tvil om at han var en kjent røst både for kvinnen som til stadig hadde ham på røret, og for operatørene ved de forskjellige nødnumrene.

Amok med tolv telefoner
I løpet første nyttårsdag 2006 var han særdeles aktiv med sine til sammen tolv telefoner og to SIM-kort. Politikvinnen kunne notere seg 13 vanvittige beskjeder på svareren, mens politiets nødsentral irriterte seg gjennom over 50 oppringninger fra 48-åringen.

Beskjedene til kvinnen kan tyde på at mannen ikke var ved sine fulle fem.

«Det er jeg som har kommandoen i samfunnet. Ikke gjør noe mot meg. Det er det siste du gjør. Du er rapportert. Jeg vil ha et samarbeid. Jeg ringer om fem minutter NN (politikvinnens navn, journ. anm.), så har vi samspillet.» var en av beskjedene som tikket inn klokken 16.25.

16 minutter senere ringte han igjen for å advare mot russermafiaen, samtidig som han understreket at han ikke ville henne noe vondt. I løpet av de neste seks timene ringte han én gang i timen.

- Jeg er helt frisk!
Tre måneder senere var han på tråden igjen. Denne gangen plaget han livet av kvinnen i tre dager med elleve beskjeder på svareren. Nå var det tydelig at den stupfulle mannen var i ferd med å miste kontrollen.

«Det kommmer en beskjed til deg NN, vil ikke deg noe vondt, men du kan få saksnummeret, jeg hører på Mark Jordan (mye musikk i bakgrunnen). Det er reservepoliti NN (tiltaltes navn, journ. anm.) som ringer, jeg kontrollerer alle, håper du får det godt, jeg er ikke farlig. Jeg kontrollerer alle, NN. Jeg er helt frisk, NN. Ingenting som plager meg, jeg er helt frisk, jeg er helt frisk (roper i telefonen). Legen har vært her og de sier jeg er helt frisk. Mark Jordan. Jeg er helt frisk.» proklamerte han, før han 20 minutter senere ringer gråtende tilbake og beklager at han er plagsom.

Blokkerte nødtelefon
Trass i at mannen etter dette fikk besøksforbud, fortsatte han likevel å ringe politikvinnen og erklære sin kjærlighet til henne. Også en sykepleier ble i samme periode offer for 48-åringens voldsomme interesse.

Mannen ble dømt for sjikanen, som av tingretten ble betegnet som svært plagsom for både ofrene og nødsentralene. Dessuten medførte de stadige oppringningene at linjen ble blokkert for potensielt livsviktige telefoner.

Den underlige oppførselen til tross, retten fant mannen tilregnelig for straff. Og for at den skulle være merkbar, ble han dømt til fengsel i fem måneder, der to av dem ble gjort ubetinget. I tillegg ble alle telefonene og SIM-kortene inndratt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler