Gå til sidens hovedinnhold

Politimann innrømmer modell-trussel

En politimann innrømmer å ha drapstruet glamourmodellen Helene Rask. - Jeg er skamfull, sier 33-åringen.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): 33-åringen møtte tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for drapstrusler, fyllekjøring og tjenesteforsømmelse etter at han truet sin tidligere samboer, glamourmodellen Anne Helene Rask Arnesen.

Han sa seg også skyldig i fyllekjøring og tjenesteforsømmelse.

- Jeg er skamfull
- Jeg beklager sterkt det jeg har gjort. Det har vært en stor påkjenning for mine nærmeste, fornærmede og politiet, sa tiltalte under rettssaken tirsdag.

- Jeg tenker på det hver dag, og skulle gjerne hatt det ugjort. Jeg er skamfull. Nå er jeg her for å gjøre opp, sa tiltalte i Oslo tingrett.

Ifølge tiltalen skal 33-åringen blant annet ha satt fingeren mot tinningen sin og uttalt at han skulle skyte hodet av henne. Politimannen er for tiden suspendert.

33-åringen sa i retten at han ikke lenger ser for seg noen karriere i politiet.

- En politimann skal ikke gjøre slik jeg har gjort. Men jeg skulle så gjerne ha det ugjort, gjentok han i retten.

Fortvilet over brudd
Av tiltaltes forklaring går det fram at motivet for handlingene var at han var så fortvilet over at kjæresten hadde gjort det slutt tidligere på kvelden at han ønsket å ta sitt eget liv.

Ifølge politiet skal 33-åringen den aktuelle kvelden først ha oppsøkt Rask hjemme hos en venninne av henne og truet med å ta sitt eget liv, etter å ha blitt avvist av Rask. Deretter skal han ha oppsøkt modellen på utestedet «Maison» og gjentatt truslene.

Tiltalte forklarte i retten i dag at han hentet tjenestevåpenet sitt på Stovner politistasjon før han dro tilbake til sentrum for å finne Rask, for å få henne til å forstå hva han hadde tenkt å gjøre.

- Jeg så redselen i ansiktet hennes da jeg førte hånden mot innsiden av jakken slik at hun kjente våpenet. Jeg trodde hun hadde forstått hva jeg hadde tenkt å gjøre, men etter det hun har forklart i etterkant, så må hun ha vært redd, sa tiltalte.

Etter å ha vært på utestedet «Maison» gikk han og satte seg i bilen. To ganger forsøkte han seg til å manne seg opp til å trekke av våpenet, men han greide det ikke.

- Alvorlig
Det er satt av en dag til rettssaken.

- Det er klart at handlingene er straffbare. Nå får vi se om bevisene fører til at tiltalte taper tjenesten. Men han har jo for så vidt erkjent det vesentlige av dette, sier aktor Jon Petter Leland til TV 2 Nettavisen.

Han peker også på alvorlighetsgraden i det å fremsette drapstrusler og i handlingene som er utført.

TV 2 Nettavisen kommer med mer

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken