Gå til sidens hovedinnhold

Politimann skutt med kaldt blod

Vi advarer mot svært sterke bilder.

Nettstedet Liveleak har publisert en video, som viser en av attentatmennene skyte mot en politimann.

Følg direkterapporteringen etter terrorangrepet i Paris

Politimannen blir først skutt og faller i bakken, skadd. Han er ikke død, og to attentatmenn løper mot politimannen og på kloss hold skyter han i hodet.

Videoen er filmet like etter terrorangrepet mot det franske satiriske magasinet Charlie Hebdo.

Se videoen hos BBC her

Les også: Holder penner i været på minnemarkering

Tolv drept, elleve såret

Tolv mennesker er drept, og elleve er såret etter angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo, opplyste François Molins ved påtalemyndigheten i Frankrike under en pressekonferanse onsdag kveld.

Ropte «Allahu akbar»

Gjerningspersonene ropte «Allahu akbar» og sa de ønsket å «hevne profeten» da de stormet redaksjonslokalene i Paris, bekreftet Molins.

En time før angrepet la magasinet Charlie Hebdo ut en tegning, som skal forestille IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Les også: Tolv drept i angrep på satiremagasin

Avisa skal flere ganger ha mottatt trusler, etter at de blant annet hadde en spesialutgave om profeten Muhammed, som fikk navnet Muhammeds liv.

Et av medlemmene i ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) hyllet onsdag angrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.

Abu Mussab, en syrisk statsborger som kjemper med IS, sier til Reuters at angrepet var hevn for fornærmelser mot islam.

Over 3.000 politimenn ble satt inn i jakten på gjerningspersonene, ifølge franske L`Express.

Minutt for minutt

Terrorangrepet startet rundt klokka 11.20 da to tungt bevæpnede og maskerte menn dukket opp nær bygningen hvor satiremagasinet Charlie Hebdo holder til. De var svartkledde og hadde kalasjnikover i hendene.

– Er dette Charlie Hebdo?, skal de ha brølt. De hadde derimot entret nabobygget – som de forlot etter å ha skutt ned dører og vinduer.

Ikke lenge etter fant de rett adresse, skjøt mot de ansatte i resepsjonen, før de resolutt beveget seg mot kontorene til Charlie Hebdo i andre etasje.

Truet seg inn

Etter å ha truet tegneren Corinne Rey til å slippe dem inn i lokalene til magasinet gikk de mot konferanserommet. Der var redaktør Stéphane «Charb» Charbonnier og flere av de ansatte på planleggingsmøte for det kommende spesialnummeret viet islam.

- De to mennene skjøt og drepte menneskene i konferanserommet på kaldblodig vis, deriblant politimannen med ansvar for å beskytte «Charb». Han hadde ingen mulighet til å reagere, sa en politikilde ifølge NTB.

Les også: Terroristenes dødelige minutter

Les også: - Norske medier har vært feige


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler