Gå til sidens hovedinnhold

Politimann skutt ved uhell

En politimann ble skadet etter en aksjon i Eide. - Arbeidsulykke sier politiet.

Politiet i Nordmøre og Romsdal rykket i morgentimene søndag ut etter meldinger om en familiekonflikt på et hus i Eide. Det skal ha blitt utstedt trusler, og politiet valgte derfor å bevæpne seg.

- Det gikk av et skudd. En politimann ble skadet i et arbeidsuhell under aksjonen, sier operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal, Harald Rønning til Nettavisen. Han vil ikke si noe om hvor mannen ble truffet.

I alt syv bevæpnede tjenestemenn rykket ut til huset, men operasjonslederen understreker at politimannens skade kom etter et arbeidsuhell.

- Vi pågrep en mann i huset uten dramatikk. Den saken er løst. Han hadde ikke noe med skaden å gjøre, sier Rønning til Nettavisen.

Ikke alvorlig
Politiet sier de nå etterforsker arbeidsulykken. Arbeidstilsynet er varslet, spesialenheten til politiet er underrettet og en teknikker er sendt til ulykkesstedet for å etterforske.

Operasjonslederen bekrefter at arbeidsuhellet skjedde mens de var ute på oppdrag, men vil ikke gå i detaljer om hvordan det skjedde.

- Han er ikke skadet av en utenforstående. Det har gått av et skudd. Skadene er ikke alvorlige, og han blir tatt hånd om på sykehuset i Molde, sier Rønning.

Kommentarer til denne saken