Gå til sidens hovedinnhold

Politistasjon bombet

En bilbombe eksploderte tirsdag ved en politistasjon i den irakiske hovedstaden Bagdad. En irakisk politimann ble drept.

Minst 15 mennesker skal være skadet eksplosjonen, i tillegg til politimannen som ble drept, melder Reuters.

Øyenvitner forteller at de så en kraftig eksplosjon ved Rasafa politistasjon like etter klokka ni norsk tid. Eksplosjonen skal ha forårsaket en stor brann.

Ifølge løytnant Nihad Majeed ble eksplosjonen forårsaket av en bilbombe. En nabo skal ha sett to skadde politimenn bli ført bort, melder Reuters.

Bomben var trolig rettet mot Bagdads USA-utnevnte politisjef Hassan Ali, men han var ikke på stasjonen da bomben gikk av. Kontoret hans ble ødelagt i eksplosjonen.

To soldater drept

Mandag ettermiddag ble to offiserer i det amerikanske militærpolitiet drept i en mineeksplosjon sør for Bagdad, opplyser den amerikanske hæren. En tredje offiser skal ha blitt såret i eksplosjonen, som skjedde på en viktig forsyningsvei sør for den irakiske hovedstaden tirsdag.

De siste ukene har Irak opplevd en serie bombeangrep. Fredag ble over 80 mennesker drept da en bombe eksploderte ved en helligdom i byen Najaf. Blant de drepte var den sjiamuslimske lederen Baqer al-Hakim, som begraves tirsdag.

Også FN-hovedkvarteret i Bagdad, og den jordanske ambassaden i byen er blitt utsatt for angrep de siste ukene.

Nekter skyld

Den amerikanske okkupasjonsmakten skylder på grupperinger som støtter Saddam Hussein, som fortsatt opererer i landet. Mandag offentliggjorde imidlertid den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera et opptak med det som skal være Saddams stemme, der den tidligere diktatoren hevder at han ikke står bak bomben i Najaf.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping