Gå til sidens hovedinnhold

Polititopp må vitne i Tengs-sak

Politiadvokat Thor Buberg, en av de sentrale tjenestemennene i Birgitte-saken, må avlegge vitneprov før Høyesterett behandler fetterens erstatningssak.

13. og 14. november skal Høyesterett behandle erstatningssaken som fetteren til Birgitte Tengs anla for urettmessig straffeforfølgelse. I den forbindelse har fetterens advokater ønsket at politiadvokat Thor Buberg i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt skulle forklare seg om etterforskningen som har skjedd i saken fra 1998 til i dag.

Statsadvokat Arild Dommersnes, som representerer staten, mente at en rapport fra Buberg skulle holde. Nå har Høyesteretts kjæremålsutvalg kommet til at Buberg skal avhøres i Haugesund tingrett, og at bevisopptaket skal oversendes Høyesterett, skriver Stavangeravisen.

- For første gang vil vi få tilgang til all informasjon som har kommet opp gjennom etterforskningen etter at fetteren ble strafferettslig frikjent i lagmannsretten i 1998, men dømt til å betale erstatning, sier Arvid Sjødin til TV 2 Nettavisen. Han forsvarer fetteren sammen med Sigurd Klomsæt.

Hvis Høyesterett hadde tillatt at en rapport ble lagt fram, fryktet forsvarerne at viktige nyanser i etterforskningsmaterialet ikke hadde kommet fram.

- Vi hadde da ikke fått lov til å stille kontrollspørsmål, og vi kunne risikert å ikke få svar på det vi mener er viktig, sier Sjødin.

Når Buberg må møte i Haugesund tingrett er ikke bestemt. Trolig blir det en gang neste uke.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping