Gå til sidens hovedinnhold

Politivakt overvåker drapsstedet

Svensk politi er desperate etter flere tips i Anna Lindh-drapet og setter nå en døgnbemannet politibil utenfor kjøpesenteret NK. - Politiet har ikke noe bevis som knytter 35-åringen til åstedet, sier forsvarer Gunnar Falk til TV 2 Nyhetene.

I et forsøk på å få flere til å melde seg med opplysninger som kan bidra til oppklaring av knivdrapet, har stockholmspolitiet nå parkert en bil utenfor kjøpesenteret NK på Hamnegatan i sentrum, der Lindh ble drept forrige onsdag.

Etter at 35-åringen ble pågrepet utenfor Råsunda stadion i Solna tirsdag kveld har tipsflommen til de 10-20 tipstelefonene stilnet.

Ber om hjelp
- Vi fortsetter etterforskningen av tips, avhør, intervjuer og kjemiske analyser av bevismateriell. Politiet har mange interessante ideer, og ingenting skal stå uprøvd, sier politimester Carin Götblad ved stockholmspolitiet.

- Vi håper at befolkningen tar aktivt del i å løse dette drapet. Ring eller kontakt politiet og gi oss deres tips, bønnfaller Götblad i en pressemelding fredag kveld.

Skuffet forsvarer
Etter en lang dags forhandling bestemte Stockholms tingrett fredag at 35-åringen som er siktet for drapet på utenriksminister Anna Lindh (46) skal sitte en uke i varetekt.

- Jeg er skuffet over politiets bevis. De har ikke noe som knytter ham til åstedet, sier 35-åringens forsvarer Gunnar Falk til TV 2 Nyhetene umiddelbart etter fengslingsmøtet.

DNA-spekulasjoner
- Betyr det at politiet ikke har noe match mellom mannens DNA og DNA funnet på åstedet?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Falk.

Særlige restriksjoner
Påtaleansvarlig Krister Petersson begrunnet ifølge Aftonbladet fengslingen med at det er en risiko for at 35-åringen skal stikke av, ødelegge bevis eller på andre måter ødelegge etterforskningen dersom han ikke holdes fengslet.

Dessuten ba påtalemyndigheten om at retten ilegger 35-åringen restriksjoner i fengselet. Han har frem til nå sittet på ei celle med glassdør og vært overvåket 24 timer i døgnet fordi han har vært suicidal.

Skjuler seg
Den siktede 35-åringen ble ført tilbake til cella like før klokken 1730. Han kom også skjult under et stort, gult teppe da han ble ført inn i rettssalen i Stockholm fredag. Sikkerhetsoppbudet er enormt.

35-åringen var omgitt av fire vakter og sa ikke ett eneste ord mens de vel 70-80 fremmøtte pressefolkene var inne i salen før dørene ble lukket. Han nekter for drapet og motsetter seg fengsling, ifølge Expressens nettutgave.

Mannen, som ankom retten i en blå joggebukse og tildekket av et teppe, skal være i dårlig forfatning.

Ber om en uke
Påtalemyndigheten vil be om en uke varetekt for 35-åringen. De mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for drapet på utenriksminister Anna Lindh sist onsdag.

- Min klient bestrider enhver fengslingsgrunn og motsetter seg også restriksjoner, sier forsvarer Gunnar Falk.

Finner ikke retten bevisene gode, skal den drapsmistenkte settes fri umiddelbart.

Etterforskningsledelsen har de to siste dagene lagt fullstendig lokk på all informasjon om utviklingen i saken. Det eneste som er kjent, er at de torsdag fikk svarene på DNA-analysene. Samme kveld foretok de et nytt avhør av 35-åringen.

Utsatt møte
Stockholm tingrett skulle egentlig startet rettsforhandlingene klokken 15, men rettens administrator Lars Sjöström utsatte møtet på grunn av det store presse-oppbudet.

Og media-interessen er enormt. En halv time før forhandlingene skulle begynne, sto køen av fotografer, journalister og tegnerer langt ut på Bergsgatan på Kungsholmen i Stockholm, skriver expressen.se.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin