Gå til sidens hovedinnhold

Populært reisemål jordskjelvrammet

Den Dominikanske Republikk ble mandag rystet av et kraftig jordskjelv. Ingen norske turister skal være skadd.

- Mange butikker har rast sammen, men alle hotellene skal være inntakt, sier Ragnar Wikstrøm, daglig leder i Wikstrøm Reiser, til TV2 Nettavisen.

Ingen nordmenn skal ha blitt skadd i skjelvet som målte 6,5 på Richters skala. Skjelvet hadde ifølge nyhetsbyrået AP sitt episenter bare 10 kilometer fra det populære turist stedet Puerto Plata, på nordkysten av republikken.

- Vi har omtrent 40 ferierende i skjelvområdet, men vi har ikke fått inn noen meldinger om at våre gjester er skadde, sier Wikstrøm til TV2 Nettavisen.

Heller ikke Utenriksdepartementet har fått melding om skadde eller omkomne norske turister.

Skjelvet var av så kraftig styrke at det kjentes så langt borte som i Puerto Rico, og gjorde sterkt inntrykk på lokalbefolkningen.

- Skjelvet var sterkt og ristet hotellet, men ingen eller ingenting ble seriøst skadet verken her eller ute på gaten, sa Salvador Roheleo, daglig leder ved hotellet Puerto Plata Beach Resort til AP.

Interessen for Den Dominikanske Republikk har ifølge Ragnar Wikstrøm eksplodert som reisemål de senere årene. Flere og flere velger å reise dit fremfor de mer tradisjonelle feriemålene, delvis på grunn av 11. september og Irak-krigen.

- Reisemålet har blitt veldig populært, og vi har merket større pågang nå enn tidligere år, sier Ragnar Wikstrøm til TV2 Nettavisen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten