Gå til sidens hovedinnhold

Postsmugling eksploderer

Stadig flere får narkotika og ulovlige medikament smuglet hjem via posten og slipper unna med det.

Antall anmeldelser av pakker med snuskete innhold, som dopingmidler, narkotika eller reseptbelagte medikamenter som valium, har økt kraftig de siste årene. Varene kan enkelt bestilles over internett og kort tid senere ligger pakken i posten – med mindre tollvesenet oppdager den på veien.

Til nå i år har Tollvesenet belsaglagt 476 pakker noe som er en økning på 65 prosent siden 2000, melder Aftenposten.

Ifølge avisa er problemet spesielt utbredt i Norges fire største byer. Bare i Oslo og Akershus ble det i fjor anmeldt 780 saker, men på grunn av ressursmangel tvinges politiet til å henlegge en stor del av sakene.

Nekter og unslipper
- Hvis mottakeren hevder å ikke ha kjennskap til forsendelsen, ender saken ofte med henleggelse. Det er svært vanskelig og ressurskrevende å knytte saken til mottakeren hvis vedkommende nekter, sier fungerende kriminalsjef i Oslo politidistrikt, Terje Kristiansen, til Aftenposten.

Ifølge etterforskningsleder Stein Erik Olsen ved Stovner politistasjon er det kun personer som gjentatte ganger dukker opp på lista, eller såkalte kjenninger av politiet, som blir etterforsket.

Frustert tollvesen
Tollvesenet er frustrert, men ifølge kontrollsjef i Oslo politidistrikt, Ellen Bye, forstår de at det er et spørsmål om prioriteringer fra politiets side.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken