Gå til sidens hovedinnhold

Praktmål rystet Fulham

Men et selvmål reddet FA-cupdrømmen.

SWANSEA - FULHAM 1-1:

Swansea har kanskje vært den aller største overraskelsen i FA-cupen denne sesongen. Championship-laget tok hånd om Portsmouth i fjerde runde, og lørdag ventet Brede Hangeland og Fulham til femterundekamp på The Liberty Stadium i Wales.

Under ledelse av spanske Roberto Martinéz har Swansea blitt kjent for en meget attraktiv pasningsfotball, og nettopp dette så vi mye av lørdag.

Traff treverket
Akkurat som mot Portsmouth gikk «svanene» respektløst til verks. Og allerede etter fire minutter kunne en god Mark Gower ha sendte hjemmelaget i føringen, da han traff treverket.

Den gode starten til tross, det var gjestene som skulle ta ledelsen. Både Brede Hangeland og Erik Nevland spilte fra start for londonlaget, men de trengte hjelp for å få ballen i mål.

Rett før pause slo Paul Konschesky et hjørnespark, og vertenes kaptein, Garry Monk, var uheldig og satte ballen i eget nett. Det så mørkt ut, men Swansea fikk ikke panikk.

Flott utligning
Få minutter ut i andre omgang slo de tilbake på fabelaktig vis. Pasningene satt som smurt, og avslutningen til Jason Scotland var utakbar for Mark Schwarzer i Fulham-buret. 1-1!

Og hjemmelaget burde også avgjort kampen i løpet av de siste 45. Laget som står med 15 kamper uten tap i The Championship var til tider flere hakk bedre enn gjestene fra Premier League.

Skuddstatistikken vant de med 4-1, men i målprotokollen sto det fortsatt uavgjort da dommeren blåste av for full tid. Dermed er det duket for omkamp på Craven Cottage.

Swansea og Fulham er ikke de eneste som må spille omkamp i FA-cupen. Faktisk endte intet mindre enn tre av de øvrige oppgjørene med uavgjort. Se faktaboksen for alle kampresultater.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken