TV-predikant og gründer Jan Hanvold fra Drammen skapte storm på Facebook med uttalelser om at tatoveringer er «hedenskap», «harry» og et «syndens tegn».

- Gjør skam på kristenfolket

I kommentarfeltet fikk han gjennomgå for sine fordømmende utsagn:

«Du gjør skam på kristenfolket med slike karakteristikker av andre mennesker», skriver én.

«Blir flau/trist over å lese slikt, se hvor lite andre mennesker er verdt», lyder kommentaren fra en annen.

- Disse stakkars menneskene

Det var i en post han la ut på sin Facebook-side 1. august at Hanvold gikk hardt ut mot tatoveringer.

- Selvfølgelig blir jeg ikke provosert, men jeg synes så utrolig synd på disse stakkars menneskene, skrev han og la til at de som lar seg tatovere driver med selvskading og på den måten «roper ut sitt mindreverd».

Han fortsatte med å skrive at han ber for dem og la til en historie fra Wales han hadde lest om der en prostituert ble frelst og ifølge Hanvold opplevde en utvendig og innvendig renselse som også omfattet at tatoveringene forsvant.

- Hedenskap

- Gud har jo skapt kroppen vår perfekt, så den er et tempel for Den hellige ånd. Som kristne driver vi ikke og skjærer oss eller tatoverer oss. Disse trendene er jo hedenskap, hevdet Hanvold i sitt Facebook-innlegg.

Noen timer senere var Hanvold ute med en ny Facebook-post der han skriver at det ble storm angående tatoveringer. Her understreker han at han har mange venner som har tatoveringer og at han ikke fordømmer noen.

- Jeg elsker alle mennesker, men det betyr ikke at jeg liker alle trender, skriver han og trekker fram hullete jeans som eksempel og kaller det «hån mot fattige mennesker».

Hanvold modererer seg litt til Nettavisen:

- Jeg er ikke imot folk som tatoverer seg. Men jeg synes at denne trenden har tatt fullstendig av, sier pastoren.

- Jenta jeg refererer til, som overnaturlig ble kvitt tatoveringene sine, dreier seg om en sak fra Victory Church i Cwmbran i Wales. Dette skjedde i april 2013.

(Her kan du lese mer om hendelsen og Victory Church).

Han sier til Nettavisen at han tror dette skjedde og at det kan skje igjen.

20.000 daglige seere

Jan Hanvold er pastor i Visjonskirken i Drammen og har virket som predikant siden 1970-tallet. Han er blant annet kjent som grunnlegger av TV Visjon Norge. Ifølge avisen Dagen har TV-stasjonen 20.000 daglige seere og en årlig omsetning i underkant av 100 millioner kroner. Hanvold selv er stadig å se i TV-ruta.

Hanvold har ledet medievirksomheten i en årrekke og driver ifølge avisen en virksomhet der både innsamlingsmetoder, forkynnelse og teologi er omstridt.

Her er Facebook-posten som skapte mange reaksjoner:

Og oppfølger-posten: