Gå til sidens hovedinnhold

Premier League-helt er Sarpsborgs førstevalg

Kan bli klubbens nye hovedtrener.

Det er SA.NO som melder dette fredag formiddag.

Deane var fra 1985 til 2006 profesjonell fotballspiller i klubber som Leeds, Sheffield United, Benfica, Middlesbrough, West Ham og Sunderland.

Han huskes som en stor, sterk spiss – en typisk «target-spiller». Han fikk også tre landskamper for England.

Som Sheffield United-spiller scoret han faktisk også det aller første målet i nystartede Premier League.

Totalt står Deane bokført med 751 matcher og 230 kamper i en spillerkarriere som også brakte ham til Perth i Australia (2005).

Etter endt fotballkarriere har han jobbet med å bygge opp fotballakademier i England, og han har på denne måten jobbet med å utvikle unge og lovende spillere. Det er denne linken som sannsynligvis har pirret Sarpsborg 08s interesse.

Møte i Manchester
Sportslig ansvarlig Bjørge Øiestad ønsker ikke å kommentere Deanes kandidatur.

- Faktum er at sportslig utvalg har innstilt to trenere overfor vårt styre. Vi har vektet disse to, og anbefalt den ene kandidaten.

- Er Brian Deane deres førstevalg?

- Det vil være helt feil av meg å kommentere navn på dette stadiet, men i løpet av et par dager regner jeg med at avtalen er i havn, sier Øiestad til SA.

Bjørge Øiestad bekrefter at han traff en trener i Manchester i England sist fredag og at han var i København i samme ærend lørdag. Med på turen var også Kai Andersen og Vidar Boye Hansen, også disse to er som kjent i Sarpsborg 08s sportslige utvalg.

Dansk kandidat
Så vidt SA forstår er Brian Deane en av to kandidater sportslig utvalg har innstilt på. Den andre kandidaten skal være en danske.

- Som sagt: Jeg kan ikke kommentere navn, avslutter Bjørge Øiestad.

Denne saken er levert av Sarpsborg Arbeiderblad.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken