Derby ligger helt sist i Premier League, to poeng bak Wigan, etter 14 serierunder. Klubben har bare vunnet én seriekamp denne sesongen. Samtidig har Derby sluppet inn hele 33 mål.

Mandag fikk Davies sparken.

- Vi har sammen kommet frem til at det er i begge parters beste interesse å gå hver vår vei, sier Pearson ifølge BBC.

Det er ikke mer enn et halvt år siden Davies var den store helten i klubben, da han overraskende ledet laget til opprykk gjennom seier over West Bromwich Albion i playoffet.

Den nedrykksdømte klubben har slitt omtrent som ventet i Premier League. Davies ønsket å kjøpe hele seks nye spillere til klubben i løpet av overgangsvinduet i januar, men beseglet muligens sin egen avskjed da han uttalte at «det hadde vært hyggelig om jeg kunne får fem minutter med ham (klubbformann Pearson)», men at han var «en veldig travel mann» og at han derfor «ikke har snakket med Pearson på to-tre uker».

Forholdet mellom Davies og den øvrige klubbledelsen har vært anstrengt omtrent siden han ble ansatt i juni 2006. Under hele fjorårssesongen forsøkte han forgjeves å overtale ledelsen til å ansette en managerassistent.

Etter opprykket sa den tidligere Motherwell- og Preston-manageren at han var usikker på om han ville lede klubben i Premier League-comebacket. Han valgte til slutt å fortsette - men det tok ikke mer enn 14 serierunder før partenes veier ble skilt.

Billy Davies er den femte manageren som har mistet jobben i Premier League denne sesongen.