Gå til sidens hovedinnhold

- Presset også milliardær-mor

Foruten Mille-Marie Treschow og Stein Erik Rimi-Hagen, skal Treschows mor og en tidligere direktør ha blitt utsatt for utpressingsforsøk.

Det forteller stasjonssjef Leif Erik Nilsen ved Larvik politistasjon til TV 2 Nettavisen.

– Flere kan ha fått brev

– Først fikk Hagen et brev, så kom brev til mor til Mille-Marie Treschow. Deretter kom det et brev til en tidligere direktør i Farris-fabrikken og til slutt brev til Mille Marie Treschow. Dette har skjedd i midten av april og frem til i forrige uke. Vi har også indikasjoner på at flere kan ha mottatt brev med noe av det samme tilbudet, men det driver vi nå og etterforsker, sier Nilsen.

Han opplyser at politiet ber om fire ukers varetekt for de to mennene på 48 og 49 år, da de ved 13-tiden ble fremstilt for varetekt. Fengslingsmøtene gikk for lukkede dører, etter anmodning fra politiet, og var over klokken 15.30.

Dommerfullmektig Mette Ackenhausen har lovet en avgjørelse i løpet av mandag ettermiddag/ kveld.

– De to er siktet for flere tilfeller av utpressingsforsøk. De ble pågrepet på fredag, sier Nilsen.

Ifølge stasjonssjefen er de to ”relativt ukjente” for politiet.

Nilsen vil ikke gå inn på hvordan politiet sporet seg frem til de to mennene.

– Det første brevet kom allerede i april. Hagen tok med en gang kontakt med politiet etter at han hadde fått brevet, sier Nilsen.

– Skaper frykt

Stasjonssjefen forteller om bakgrunnen for at de to skal ha sendt brevene.

– Det går på å skaffe seg informasjon om enkeltpersoner som de to skal ha ment den enkelte kunne betale for, for ikke å bli offentliggjort. Dette skaper frykt og en annen livskvalitet for de som blir rammet, sier Nilsen.

Han vil ikke gå inn for hvor store summer personene ble presse for. Ifølge Hagen dreier det seg om et tosifret millionbeløp.

VG skriver at de to skal ha innrømmet å ha skrevet brevene, men de nekter straffskyld. Dette ønsker ikke Nilsen å kommentere.

Hagen sier til avisen at han fant brevene svært ubehagelig.

– Vi følte det hele som svært ubehagelig, og var meget bekymret. Det kom en rekke brev der mennene truet med å komme med ufordelaktige opplysninger, dersom vi ikke betalte tosifrede millionbeløp, sier Hagen til VG.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai