Nå må Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen svare for hvor mange andre høyere offiserer som er tvunget ut av Forsvaret.

Sølvberg ble utpekt som en av syndebukkene etter milliardunderskuddet i Forsvaret i 2005. Nå forteller han for første gang om prosessen til TV 2-Nyhetene.

- Jeg ville følt meg komfortabel med å kunne følge spillereglene i en situasjon hvor man føler seg ganske alene, sier Sølvberg.

- Tøff opplevelse
Han sier det var tøft å bære ansvaret for budsjettsprekken.

- Det er en ganske tøff opplevelse for en selv, og familien. Man kommer i en utmattelsesposisjon, sier Sølvberg.

Sølvberg vil selv ikke svare på om han følte seg presset ut av Forsvaret, men flere kilder sier Sølvberg måtte skriver under på en sluttavtale.

- Det vil ikke være riktig av meg å kommentere nå.

- Følte du deg truet?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Sølvberg til TV2.

Andre avtaler
Nettavisen kjenner til at det eksisterer lignende fratredelsesavtaler for andre toppoffiserer i Forsvaret.

Befalets fellesorganisasjon (BFO) krever svar på hvor mange høyere offiserer som har blitt presset til å signere fratredelsesavtaler.

I et brev til Forsvarsdepartementet, krever BFO svar på hvor mange slike avtaler som er inngått de siste fire årene.

«Spesielt problematisk ble det når det kommer oss til kunnskap at inngåtte fratredelsesavtaler inneholder formulering om en meget sterkt utvidet taushetsplikt,» heter det i brevet.

Flere truet til å gå
De foreslår også nye retningslinjer for høyere offiserer, som også er embetsmenn. Ifølge grunnloven kan disse kun avsettes av domstolene eller kongen i statsråd.

Onsdag må forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen svare for den såkalte Rosén-saken i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

LES OGSÅ: Tvunget ut av forsvaret - slår tilbake

I november gikk sjefen for Forsvarets sanitet, Leif Sverre Rosén, ut og hevdet han var tvunget til å skrive under på en avtale som fratok ham jobben. I den kontroversielle avtalen forplikter også Rosén seg til å ikke uttale seg om Forsvaret noen gang.

- Dette er viktig i forhold til offentliggjørelsen av Roséns sluttavtale, og på grunn av opplysningene om at sluttavtalen er brukt i et visst omfang. Dette gjør sakene høyaktuelle. Det er viktig å få svar på dette nå, sier Coucheron til Nettavisen.

Gikk etter korrupsjonsanklager
Flere toppoffiserer har den siste tida forlatt Forsvaret. Torsdag kveld bestemte sjef for Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK), Jan Reksten, seg for midlertidig å forlate sin stilling. Dette skjedde etter at Økokrim siktet ham for korrupsjon i forbindelse med en sponset golftur til Alicante.

LES OGSÅ: Krever svar etter Reksten-avgang

Reksten sier han betalte tilbake pengene straks han var klar over at den var sponset av Siemens. Fredag ville han ha blitt frabeordret stillingen, dersom han ikke selv hadde valgt å komme Forsvarsdepartementet i forkjøpet.

Flere sentrale kilder Nettavisen har snakket med reagerer kraftig på behandlingen av Reksten. I forsvarskretser var han kjent for å gå imot blant annet flyttingen av FOHK og norsk bidrag til en flernasjonal styrke i Darfur.