Gå til sidens hovedinnhold

Presset ut fotballstjernene

Flere av Serie As største fotballstjerner betalte gigantbeløp for å slippe å bli hengt ut av fotografen Corona.

Det hindret nye skandaler i italiensk fotball, skriver Expressen.

- Jeg betalte ham 20.000 kroner, fortalte Juventus-stjernen David Trezeguet i sitt vitnemål, ifølge La Gazzetta dello Sport.

Fotografert i smug
Fotballstjernene David Trezeguet, Francesco Coco, Alberto Gilardino og Adriano fikk alle beskjed om at fotografen satt på bilder som kunne skape enorme oppslag i medier i Italia og i resten av fotballverdenen.

Bildene ble tatt i smug i hverdagssituasjoner - på nattklubber, parkeringsplasser og utenfor hjemmet.

Fotografen som kun går under navnet Corona, krevde penger fra stjernene for at bildene ikke skulle publiseres. Nå er saken havnet i retten.

Francesco Coco betalte 6000 euro for å slippe misforståelser etter å ha blitt fotografert sammen med en person som lignet en transseksuell.

- Truet karrieren
- Det var ei dame. Men det fantes 1-2 bilder som fortalte meg at «Men, det ser ut som hun kan være en transe», sa Coco i retten.

VM-vinneren Alberto Gilardino ble fotografert sammen med ei kvinne på en parkeringsplass utenfor en nattklubb i Milano i 2005.

- Om de hadde blitt publisert, hadde det gjort saker og ting vanskelige. Jeg fryktet for min karriere som fotballspiller, sa Milan-angriperen, som møtte Corona på en café med 6000 euro i en koffert.

- Etter det ga han meg fotografiene, sa han, ifølge La Gazzetta dello Sport.

Kontaktet Inter
Den brasilianske superstjernen Adriano ble avbildet sammen med et par kvinner på en fest. Corona kontaktet også spissens klubb Inter - men lyktes ikke å presse dem for penger. Adriano slet med formsvikt og Corona så sin sjanse.

- Han sa at det kanskje ikke hadde vært det beste om slike foto kom ut nå, sa Adriano i retten.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren