Gå til sidens hovedinnhold

Prest kan få 20 års fengsel

Mandag startet rettssaken mot en fransk romersk-katolsk prest som er tiltalt for voldtekt og seksuelt misbruk av gatebarn.

Dersom han blir kjent skyldig, risikerer den 59 år gamle presten inntil 20 års fengsel for de påståtte overgrepene, som skal ha funnet sted på 1990-tallet. Ifølge tiltalen har han voldtatt og seksuelt misbruk seks senegalesiske barn. Overgrepene skal ha skjedd i Senegal og i tiltaltes hjem i Frankrike. Rettssaken går i Nanterre, vest for Paris. 59-åringen selv nekter straffeskyld.

95 personer, blant dem fem av de seks påståtte ofrene, er kalt inn som vitner i rettssaken, som ventes å holde på til 21. juni.

Den tiltalte sier han har reist i en rekke land og innrømmer at han også har kommet i kontakt med pedofile nettverk. Han var leder for en veldedig stiftelse som skaffet gatebarn i Rufisque i Senegal tak over hodet.

- Jeg ville vie livet mitt til de fattige, sa tiltalte i sin forklaring på rettssakens første dag. Han hevder de påståtte ofrene er ute etter økonomisk vinning.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken