Gå til sidens hovedinnhold

Prijovics første scoring gir medaljehåp

Tromsø puster tetlagene i nakken etter nok en hjemmeseier.

TROMSØ - HAUGESUND 2-0:

Tromsø har én kamp mindre spilt enn Molde, Rosenborg og Strømsgodset, som henholdsvis ligger på første-, andre- og tredjeplassen i Tippeligaen, og etter at det ble seier over Haugesund på Alfheim søndag, har nordlendingene kun tre poeng opp til medalje.

Det kan de takke Alexander Prijovic for. 22-åringen ble matchvinner da han scoret sitt aller første tippeligamål.

- Det var helt avgjørende med tre poeng i dag for å kunne kjempe om medalje, sa Per Mathias Høgmo etter kampen, ifølge siste.no.

Tromsø suverene på Alfheim
Oppgaven virket håpløs for Haugesund før møtet på Alfheim. Nordlendingene har ikke tapt en eneste hjemmekamp, uansett turnering, denne sesongen, og Haugesund har aldri vunnet over polkastripene i seriesammenheng. På Alfheim har samtlige kamper, seks i antallet, endt med Tromsø-seier. I tillegg sto vertene med seks trepoengere på sju forsøk før søndagens oppgjør.

Haugesund hadde ikke vunnet en bortekamp siden mai, og sto med fem strake tap på reisefot. Rogalendingene måtte dessuten klare seg uten landslagsspiss Alexander Søderlund, som soner en karantene for sine tre gule kort.

Men fotballkamper har aldri blitt spilt på papiret, og gjestene spilte en god førsteomgang. Det florerte av store målsjanser i begge ender av banen, men det sto 0-0 etter 45 minutter.

Prijovics første i Tippeligaen
Statistikk har det imidlertid med å ha rett, og ti minutter ut i andreomgangen sendte Aleksandar Prijovic Tromsø opp i ledelsen. Thomas Kind Bendiksen, som spilte en meget god kamp, sendte ballen inn til Prijovic, som etter én berøring dunket inn 1-0. Den sveitsiske spissen, som ble utlånt til Tromsø fra Sion på julis siste dag, scoret dermed sitt aller første tippeligamål.

Veteran Ole Martin Årst økte senere til 2-0, og alle poengene ble, som forventet, igjen på Tippeligaens nordligste arena.

Tromsø er dermed fortsatt med i medaljekampen, og med én kamp mindre spilt enn Molde, Rosenborg og Strømsgodset, står Per Mathias Høgmo med 45 poeng - tre mindre enn Strømsgodset på tredjeplassen.

Haugesund har plassert seg midt på tabellen, og har få poeng opp til lagene over.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken