Gå til sidens hovedinnhold

Prins Henrik på slankekur

Franskfødte prins Henrik har kuttet ned på gåselever og fete sauser, og lagt om til en sunnere livsstil. Prinsen innrømmer at han har gått ned i vekt, men sier han gjerne vil bli kvitt ytterligere noen kilo.

Tirsdag presenterte prins Henrik den danske Hjerteforeningens nye kokebok, «Prinsens lette livretter». Boken inneholder sunne(re) versjoner av oppskrifter fra prinsens kokebok «Ikke alltid gåselever», hvor det er kuttet ned på sukker- og fettinnholdet.

- Det smaker godt, utbrøt Henrik ifølge danske B.T. spontant da han for første gang smakte på en av rettene.

Har slanket seg
Prinsen slår nå et slag for at danskene skal levere sunnere. Overfor den fremmøtte pressen innrømmet han at han også selv har endret livsstil, da pressen antydet at han virket slankere.

- Er det synlig? Det gleder meg. Jo, jeg har gått ned i vekt, sa prinsen, som imidlertid ikke ville avsløre hvor mye. Han la imidlertid til at han gjerne vil ned ytterligere ti kilo, kanskje fem, men at tre kilo også vil være bra.

Hemmelig bryllupsmeny
Pressen lurte også på hva som vil stå på middagsmenyen når kronprins Frederik gifter seg med Mary Donaldson i København om drøyt fjorten dager, men det ville prinsen ikke ut med.

- Det er en hemmelighet og en overraskelse for brudeparet, sa prins Henrik.

Det kommer neppe som noen overraskelse om vinen som serveres til flere av rettene stammer fra prinsens franske vinslott i Caïx i Frankrike.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter