Gå til sidens hovedinnhold

Prins Joachim gifter seg

Prins Joachim forlover seg med Marie Cavalier. Dermed får danskene en ny prinsesse

(SIDE2:) Prins Joachim av Danmark annonserte onsdag at han forlover seg med sin franske kjæreste Marie Cavalier.

Joachim var tidligere gift med prinsesse Alexandra, som også har giftet seg om igjen.

Sammen har de to gutter, prinsene Nikolai og Felix.

Skifter tro og statsborgerskap
Etter at ekteskapet er inngått, skal 31 år gamle Marie Cavalier tiltales hennes kongelige høyhet prinsesse Marie, melder det danske hoffet. Forlovelsen ble kunngjort i den danske regjeringens statsråd onsdag.

Siden Marie er født inn i den romersk-katolske tro vil hun også konvertere til den danske evangelisk-lutherske kirke i forbindelse med ekteskapsinngåelsen. Hun frasier seg også sitt franske statsborgerskap og blir dansk.

Eksakt dato for bryllupet oppgis ikke, men det skal finne sted første halvår av 2008.

Cavallier er egentlig født i Frankrike, men flyttet til Sveits da foreldrene hennes skilte seg. Hun tok utdanningen sin i Boston i USA, og har også bodd en tid i New York.

Hotell i Sør-Frankrike
Hennes mor, Francoise Grassiot, driver et eksklusivt hotell i Sør-Frankrike.

Marie og prins Joachim ble først observert sammen da de ble fotografert på en privat ferie i Avignon i Frankrike i august 2005, og hun feiret også nyttår sammen i 2006/2007 sammen med Joacim, hans ekskone Alexandra, de to barna, og flere andre gode venner.

I januar i år var hun med prins Joachim og hans sønner på skiferie i Sveits og i påsken var hun på besøk på Marselisborg slott der hun hilste på dronning Margrethe for første gang.

Ryktene har gått
Ryktene om en forestående forlovelse mellom Joachim og Marie har gått i Danmark en stund, og ble brennhete etter at prins Joachim møtte opp i statsråd onsdag morgen med danske nettavisen som rapporterte minutt fra minutt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis