Gå til sidens hovedinnhold

Prins landet i Tromsø

Prins Albert av Monaco mellomlandet tirsdag ettermiddag i Tromsø på vei til Kiruna. Hvorfor han var i ishavsbyen er foreløpig et mysterium.

En uformelt antrukket prins Albert av Monaco ankom Tromsø ved 15-tiden tirsdag, skriver Nordlys.

Prinsen ankom sammen med fem personer i sitt private Falcon 2000 tomotors jetfly. Avinor i Tromsø sier at de ikke hadde fått noe informasjon på forhånd da prinsen landet.

- Det var rett før flyet landet at vi fikk bestilling fra Monaco, sier vaktsjef Bjørn Henning Nilsen hos Avinor på Tromsø Lufthavn til avisen.

Dro videre
Avinor opplyser til TV 2 Nettavisen at flyet ble stående en times tid før det igjen tok av med destinasjon Kiruna i Sverige. Flyet skal ikke ha fylt drivstoff, så besøket må ha vært av mer personlig interesse.

Heller ikke Frankrikes (som styrer Monacos utenrikspolitikk) konsul i Tromsø var kjent med besøket.

Medlem av IOC
Prins Albert er medlem av Den Internasjonale Olympiske komité. Han kan ha ankommet byen i forbindelse med Tromsøs OL planer for 2014. Byen har ennå ikke søkt offisielt om å holde lekene.

- Vi kjente ikke til at han skulle komme, og har ikke hatt noe med dette å gjøre. Men han fikk se Tromsø på sitt mest nydelige. Her er det strålende vær, sier Tromsøs OL-sjef Erlend Rian til TV 2 Nettavisen.

Forsøkte å ringe venner
Prinsen kan også ha landet i Tromsø med et ønske om å besøke sine samiske venner fra Balsfjord. Under OL på Lillehammer ble han venner med reindriftssamene Jarle Trulsen, Johan Anders Oskal og Aslak Tore Eira fra Balsfjord. Samene har vært på besøk i Monaco flere ganger, men prinsen har ennå ikke kommet på gjenvisitt.

– Nei, nå er det en stund siden jeg har hørt noe fra ham. Men jeg vet at han prøvde å ringe noen av vennene mine i går. Jeg prøvde å ringe nedover til Monaco i kveld, men fikk ikke noe svar. Og jeg regner da med at prinsen ville gi meg beskjed dersom han kommer på besøk, sier Jarle Trulsen til Nordlys.

Trolig på ishotell
Prins Albert har trolig sjekket inn på det berømte Ishotellet i Jukkasjärvi utenfor Kiruna.

- Vi kan ikke gi ut opplysninger om våre gjester, er det kontante svaret til TV 2 Nettavisen da vi spurte resepsjonen om de hadde besøk av prinsen fra Monaco.

Ishotellet er bygget av flere tusen tonn is og smelter bort hver vår. Her finnes grupperom, issviter og vikingeskip av is for gjestene.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær