Gå til sidens hovedinnhold

Priseksplosjon på månen

Det er full fart i tomteprisene på månen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Eiendomsinvestorer som føler at prisene på jorden har blitt for høye bør kanskje se oppover. Ifølge Reuters har nemlig prisene for å sikre seg landområder på månen steget med 40 prosent siden starten av året.

NA24 - din næringslivsavis

Strateger hos storbanken UBS har til og med kommet frem til at endringene i tomteprisene utenfor jorden kan være en ledende indikator på hvordan de amerikanske boligprisene vil bevege seg.

Boligprisene fulgte måneprisene
I perioden mellom 1997 og 2001 steg nemlig prisene på månen kraftig før de igjen falt noe tilbake i 2002-03, samtidig som smellen i it-aksjer rammet børsene. Så steg prisene til rekordhøye 37 dollar per acre eller 4.047 kvadratmeter i desember 2005, ni måneder før de amerikanske boligprisene nådde toppen. Så raste måneprisene med hele 56 prosent i perioden mellom 2005 og januar 2007.

Men selv om bankens strateger kan ha funnet et mønster som viser at prisene på månen har indikert endringene i USAs boligmarked understrekes det at det ikke er snakk om fremtidsutsikter.

Tyskere eier mest måne
FNs traktater sier at myndigheter ikke kan kreve eierskap over månen, men forsøk på å hindre smutthull der privatpersoner og selskaper kan kjøpe seg opp har ikke fått samlet nok internasjonal støtte.

Ifølge rapporten til UBS, basert på informasjon fra et ledende eiendomsmeglerfirma for månen, skal tyskere være de største eierne av månelandskap fulgt av svensker, engelskmenn og polakker, ifølge Reuters.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien