Gå til sidens hovedinnhold

Prishopp på boliger før jul

Boligprisene økte i gjennomsnitt med 1,1 prosent fra fra tredje til fjerde kvartal i fjor. Prisene økte over hele landet, og den sterkeste prisveksten hadde Stavanger, Bergen og Trondheim.

Prisene på borettslagsboliger steg med 3,6 prosent, mens prisene på selveierboliger økte med 0,8 prosent siste kvartal, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Prisene på blokkleiligheter økte med 3,6 prosent i samme periode.

Høyest i vest og på midten

Prisveksten i Stavanger, Bergen og Trondheim var på 2,7 prosent fra fra tredje til fjerde kvartal i fjor kvartal i fjor.

I Oslo og Bærum økte prisene til sammenligning med 1,6 prosent. Akershus utenom Bærum hadde en prosvekst på 0,5 prosent, mens landet for øvrig hadde 0,8 prosent i samme periode.

Kraftig økning fra 2002

Fra fjerde kvartal 2002 til fjerde kvartal 2003 steg boligprisene med 4,1 prosent. Prisene på selveierboliger og borettslagsboliger økte med henholdsvis 3,7 og 6,6 prosent.

Det siste året steg prisene i Stavanger, Bergen og Trondheim med 8,2 prosent i gjennomsnitt. Her økte prisene på blokkleiligheter mest, med 9,0 prosent, mens eneboliger ble 8,8 prosent dyrere.

Oslo og Bærum hadde en gjennomsnittlig prisvekst på 3,4 prosent det siste året. I Akershus utenom Bærum og landet for øvrig, steg prisene med henholdsvis 2,7 og 3,8 prosent fra fjerde kvartal 2002 til fjerde kvartal 2003.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen