Gå til sidens hovedinnhold

Prislapp: En halv million

I alt 28 katter, to hunder og 3 fugler ble forsøkt fraktet til Norge. Eieren får dem tilbake for en halv million.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Tyskeren forsøkte forrige lørdag å komme seg ubemerket inn i Norge med flyttelasset i en fullstappet stasjonsvogn. Slik gikk det ikke. Tollerne trodde knapt sine egne øyne da de oppdaget hva som var blitt prakket inn i bilen.

Tollvesenet varslet karantenestasjonen på Vestby. Den første meldingen gikk ut på at 10 katter var funnet. Men det viste seg å være langt mer alvorlig.

Les også: Bande smuglet miniatyrhunder

Les også: Disse kan dø

Les også: Smuglervalpene reddes

Ubeskrivelig stank
- Det var et sjokkerende syn som møtte oss. Kattene, hundene og fuglene var stuet inn overalt, blant tepper, klær og innbo. Dyrene hadde gjort fra seg i bilen, det lå kattemøkk overalt. Lukten var ubeskrivelig vond og fylte hele den digre hallen på tollstasjonen, forteller Gro Udby.

Hun fikk oppgaven med å hente dyrene ut av stasjonsvognen og frakte dem til karantenestasjonen. En av kattene var så dårlig at avliving var eneste utvei. Flere av dem var apatiske, pjuskete og surklete.

Les også: – De tar hunden min!

Perserblanding
Kattene er nå atskilt i grupper på fire og fem, hanner og hunner hver for seg. Med riktig fôr og stell har de nå begynt å legge på seg og vise trivselstegn. Opphavet er uvisst, men det er tydelig at de fleste har perserrasen i seg. Mange av dem er langhåret med store, runde øyne. De finnes i alle størrelser og farger.

Les også: Maren får tilbake mopsen sin

Skjebnen uavklart
Smugleren sier han vil ha dem tilbake. Betaler han for karanteneoppholdet er loven slik at han kan få dem. Men hvis han har tenkt å bli i Norge kommer det til å koste det flesk.

Les også: Her blir Wilma tatt

En halv mill.
Dyra må i karantene i 120 dager for å komme lovlig inn til Norge. Karanteneutgiftene for alle dyra beløper seg til omtrent 500 000 kroner.

Smugleren kan også velge å ta dyra tilbake til Tyskland. Sa må de chippes og vaksiners, og de kan selvfølgelig ikke fraktes i en overlasset bil.

- Hvis eieren ikke kan ta dem skal vi få til en ordning med dyrebeskyttelsen, så vi får dem gjennom karantene og så til omplassering, sier Gro Udby.

- Vi skal nok finne en god løsning, vi har aldri avlivet et dyr i en slik sammenheng, og det skal vi ikke gjøre nå heller.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken