Gå til sidens hovedinnhold

Prostituert på SVs landsmøte

Hun meldte seg inn i SV for å kjempe mot kriminaliseringen av horekunder.

Mens debatten om kriminalisering av horekunder raser i SV, følger en kvinne spesielt godt med. Hun sitter bakerst i salen på partiets landsmøte - en forsamling som er dypt splittet i spørsmålet om det skal være straffbart å kjøpe sex.

LES OGSÅ: Slåss om horekunder

Kvinnen er SV-medlem, men har vært prostituert i over 20 år. Hun begynte og selge sex da hun var 12-13 år, og holder fortsatt på. Nå håper hun at partiet ikke vedtar kriminaliseringen.

- Vil tjene på det
- Min arena - den skjulte prostitusjonen som foregår innendørs - vil faktisk tjene på en kriminalisering. Fordi vi vil få flere kunder fra det synlige markedet på gaten, sier kvinnen til TV 2 Nyhetene.

Den skjulte prostitusjonsarena består ifølge kvinnnen av forskjellige studioer, private hjem eller annen leilighet og hoteller.

- Fokuser på årsaken
Kvinnen mener SV heller må fokusere på hvorfor kvinner prostituerer seg og gjøre noe med dette.

- De som prostituerer seg kan være enslige mødre, studenter, folk som skal etablere seg, folk som er i en gjeldssituasjon, folk som mottar trygd, eller er deltidsansatt, sier hun.

Mens SV-leder Kristin Halvorsen sier nei til kriminalisering, mener nestleder Audun Lysbakken at dette er slik man må bekjempe traficking.

- Norge er i ferd med å bli et lukrativt marked for internasjonal handel med kvinner. Det har vi som samfunn et ansvar for å stoppe, og til syvende og sist er det bare en måte å virkelig gjøre noe med denne handelen. Og det er å gjøre den mindre lønnsom, sier Lysbakken til TV 2 Nyhetene.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021