Gå til sidens hovedinnhold

Prostitusjon kan bli ulovlig i Danmark

Opposisjonspartiene samler seg i kampen for forbud mot kjøpesex.

Dersom det blir et politisk maktskifte ved neste valg i Danmark, er sannsynligheten stor for at et forbud mot å kjøpe sex innføres.

Vil kriminalisere kundene
Både Socialdemokraterne og De Radikale nærmer seg forbud, og ser dermed ut til å legge seg på linje med SF og Enhedslisten, som begge går inn for et forbud, skriver Jyllands-Posten (JP).

Socialdemokraternes programutvalg skal anbefale sine delegater å vedta en kriminalisering av de prostituertes kunder under partiets kongress i september, bekrefter Mette Frederiksen fra Socialdemnokraterne overfor JP.

- Det har vært uenighet i partiet, men det er en bevegelse i gang, og jeg tror vi vil komme til å støtte et forslag om forbud mot sexkjøp, sier Marianne Jelved fra De Radikale til avisa.

Ensom i Norden

Danmark er det eneste landet i Norden der kjøpesex er fullt lovlig, etter at Sverige, Norge, Island og til dels Finland har vedtatt et forbud.

Etter at forbudet ble innført i Norge 1. januar har dansk politi merket en markant økning i trafikk av det de tror er norske horekunder og en boom av bordelletableringer nord i Jylland. De mange bordellene får en jevn strøm av kunder fra fergene som anløper Hirtshals og Frederikshavn.

Kommentarer til denne saken