Gå til sidens hovedinnhold

Prøvde å drepe ekskona

Visningsassistenten ble knivstukket i hals og hode av eksmannen.

Mens den 42 år gamle kvinnen var på jobb som visningsassistent dukker plutselig hennes 46 år gamle eksmann opp. Han angrep og stakk henne i øye, kinn og hals med kniven sin.

Tilfeldigvis kom en beboer i bygården på Stovner forbi, og han klarte å dra mannen vekk fra kvinnen. Det reddet sannsynligvis livet hennes.

Torsdag ble mannen dømt til tre og et halvt års fengsel for drapsforsøket. I tillegg må han betale erstatning på 57.000 kroner til henne. Hun sliter tungt psykisk etter hendelsen.

Det var 2. oktober i 2005 at mannen oppsøkte kvinnen mens hun var på jobb som visningsassistent på Stovner i Oslo. Selve drapsforsøket skjedde på utsiden av blokken.

Selv forklarte mannen i retten at han ikke skulle skade ekskona, men at han hadde tatt med seg kniven for å vise den til henne. Det har ikke retten trodd, og i kjennelsen har man konkludert med at mannen med forsett hadde tapet kniven til leggen, og fant ut nøyaktig hvor kvinnen jobbet denne dagen.

Skadene kvinnen ble påført var i seg selv ikke livstruende, men retten mente at skadene som hun fikk i halsen ikke skulle ha vært mye verre for at livet hennes kunne gått med.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer