Gå til sidens hovedinnhold

Psykiater: Sosial avvisning gjør barn usikre

STRØMMEN (RB.no): Foreldre som ikke prioriterer at barn møter opp i barnebursdager utviser total mangel på forståelse for barns behov, mener psykiater Leif Roar Falkum.

– Barn trenger bekreftelse på at man er viktig, tilhørighet i et lokalsamfunn og opplevelsen av å ha folk rundt seg som bryr seg, sier den anerkjente psykiateren Leif Roar Falkum fra Strømmen til rb.no.

Bakgrunn:Åtteåringene hadde satt fram godteskålene og ventet spent på gjestene – ingen kom

– Trist og stygt

Psykiateren understreker at han ikke har lest historien om de to kameratene (8) fra Aurskog-Høland som hadde gledet seg til felles bursdagsfeiring, og ble veldig skuffet da ingen av de inviterte kom.

– Det høres bare trist og stygt ut. For barn som opplever noe slikt er det en sosial avvisning som er veldig sterk. Det er sårt å oppleve noe sånt, sier Falkum.

– Hvordan kan slike opplevelser påvirke barna?

– Sosial avvisning gjør barna usikre og virker inn på deres selvfølelse og trygghet. Spesielt dersom det skjer flere ganger, sier han.

– Uakseptabelt

Falkum reagerer kraftig på at det i kjølvannet av historien om åtteåringene har dukket opp flere lignende historier.

– Hvis dette er en trend, så er det bare veldig trist. Foreldre utviser en total mangel på forståelse for barns behov og det å ta sosialt ansvar, om de ikke prioriterer å la barna møte opp i bursdager de er invitert til, sier Falkum.

Han mener det er svært viktig for barna et foreldre svarer ja til invitasjoner og sørger for at barna møter i bursdager.

– De voksne må strekke seg langt for å få til dette. Hvis man ikke kan prioritere barnebursdager er det ille, og egentlig helt uakseptabelt, fastslår psykiateren.¨

Les flere saker i Romerikes Blad.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken