Gå til sidens hovedinnhold

Psykisk syke av rollespill

Ungdom advares mot intensiv nettspilling.

Rollespill på internett har endt med innleggelse på lukket avdeling på psykiatrisk sykehus. Nå slår fagmiljøene alarm, melder Dagsavisen.

Antall personer som spiller rollespill på internett har økt kraftig de siste årene, og stadig flere får problemer med spillavhengighet. I 2006 oppga 46 personer at de slet med avhengighet av slike spill, mens i 2007 et tallet mer enn femdoblet, til 250. Det viser tall fra Lotteritilsynets hjelpetelefon.

Den kraftige økningen har ført til at hjelpetelefonen har startet å kategorisere hvilke spill dette gjelder, og i all hovedsak dreier det seg om såkalte simulasjonsspill. «World of Warcraft» nevnes eksplisitt i statistikkene for både 2007 og 2008.

Ifølge halvårsstatistikken for 2008 har Hjelpelinjen mottatt 60 slike henvendelser. 94 prosent av henvendelsene er fra yngre menn eller gutter, og 67 prosent gjelder spillere som er yngre enn 18 år.

Lederen for Pårørende til Spilleavhengige, Lill Tove Bergmo, ønsker større oppmerksomhet rundt problemet. Hun sier det kommer ukentlige henvendelser fra bekymrede foreldre som forteller at barna deres kutter ut det sosiale livet utenfor, og at en del utvikler sosial angst og blir deprimerte.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter