Gå til sidens hovedinnhold

Publikum svikter Viking i krisetider

- Håper cupsuksess kan vinne dem tilbake, sier Åge Hareide.

VIKING - SANDES ULF 2-0:

STAVANGER (Nettavisen): Viking har fått en mildt sagt elendig åpning på årets sesong og etter åtte serierunder ligger Stavanger-laget helt sist på tabellen med kun seks poeng.

Kun én gang har siddisene gått av banen med seier i ligaspillet denne sesongen, men onsdag ble det i hvert fall en liten opptur da Sandes Ulf ble slått i cupen.

Det er likevel tydelig at laget har en gedigen jobb å gjøre når det gjelder å vinne tilbake tilliten til publikum. På onsdagens kamp var det bare 1550 tilskuere som hadde møtt opp.

- Kan skape entusiasme
Heller ikke i seriekampene har tilskuertallene vært spesielt imponerende for laget fra Norges 4. største by. Nå håper Åge Hareide at cupsuksess kan bringe entusiasmen tilbake.

- Cupen er absolutt en mulighet til å vinne publikum tilbake – den kan skape entusiasme. Det er viktig, sier Viking-treneren til Nettavisen.

Men det spørs om de betalende tilskuerne på Viking stadion onsdag kveld ble lamslått av underholdningen de fikk servert. Første omgang var nemlig en sjansefattig affære.

Et straffespark etter 39 minutter var høydepunktet, og det satte spissveteran Erik Nevland i nettmaskene. I andre omgang fastsatte Vidar Nisja sluttresultatet til 2-0 for vertene.

- Vi var gode defensivt og jeg er veldig fornøyd med å ha holdt nullen i alle de tre cupkampene vi har spilt til nå, sier Hareide etter kampen.

Også målscorer Nevland var fornøyd med oppgjøret mot naborivalen.

- Jeg synes det fungerte greit offensivt og vi var gode defensivt. Alt i alt spilte vi en solid kamp, sier Nevland til Nettavisen.

Uenige om cupen
Det er ti år siden Viking sist var i en cupfinale, da vant laget 3-0 mot Bryne på Ullevaal stadion. Kun Nevland fra dagens Viking-stall spilte i cupfinalen i 2001. Nå håper han på ny finale.

- Ja, det er kjekt å spille på Ullevaal og jeg håper vi kan nå finalen i år – det tror jeg alle lag som har nådd 4. runde ønsker, sier den tidligere Englands-proffen.

Spissen mener imidlertid ikke at det er noen stor forskjell på å spille cup og serie. Spissen synes i grunn at en fotballkamp er en fotballkamp, uansett.

- Nei, jeg synes ikke det er noen særlig forskjell på å spille serie og cup, sier måltyven.

Åge Hareide er imidlertid av en litt annen oppfatning. Den rutinerte treneren mener at settingen rundt en cupkamp hjelper spillerne til å holde fokus på det som skjer akkurat der og da.

- Jeg tror spillerne synes det er annerledes å spille i cupen. I cupen gjelder det å være best i akkurat den kampen og ikke over tid som i serien, sier Viking-treneren.

- Man kan derfor ikke slippe seg ned for mye, for da kan motstanderen kjempe til seg en seier, sier Hareide.

- Tenker på Aalesund
Men til tross for den lille oppturen onsdag kveld, så er den tidligere landslagssjefen meget forsiktig med å snakke om noen finale. Han innrømmer at Viking må ta en kamp av gangen.

- Nå må vi først og fremst se fram mot kampen på søndag, da vi møter Aalesund og prøve å få med et oss et godt resultat derfra, sier han.

- Vi må også se hvem som blir motstander i 4. runde. Jeg er mer åpen å snakke om en finale hvis vi når kvartfinalen, legger han til.

Tidligere i cupen har Viking slått Egersund med 4-0 og Staal Jørpeland med 3-0, begge kampene på bortebane, mens Sandnes Ulf hadde slått ut Brodd og Vidar .

Vikings neste kamp er på søndag borte mot Aalesund, før tippeligaspillerne får en etterlengtet periode uten kamper på grunn av landskampene som skal spilles.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken