Gå til sidens hovedinnhold

Purken og snuten på Gule sider

Politiet har selv lagt inn søkeordene på Gule sider.

Hunngrisen, eventuelt bare benevnelsen for dens neseparti, brukes som skjellsord for politiet. Nå kan det virke som at politiet trykker «kjælenavnene» til sitt bryst. For bruker du søkeordene «purken» eller «snuten» på Gule sider, får du opp en samlet oversikt over alle landets politidistrikter.

Etter at saken har stått å lese i flere av landets nettaviser, har Eniro, som eier Gule sider, endret søkefunksjonen slik at søkeordene «purken» og «snuten» ikke lenger forbindes med politiet.

Politiet selv står bak

Eniro opplyser til Budstikka.no at det er politiet selv som har lagt inn søkeordene. Politidirektoratet er ikke fornøyd.

– I den grad dette er noe vi i direktoratet har ansvar for, så kommer dette til å bli rettet opp. Purken og snuten er ikke begrep vi bruker om oss selv, sier avdelingsdirektør for informasjon, Liv Merete Wiker, til Budstikka.no

Hun føyer til at de som ønsker kontakt med politiet nok vet at det opplagte søkeordet er «politi».

- Helt tøvete

Politimester i Tromsø, Truls Fyhn, var ikke kjent med dette da Nettavisen kontaktet ham.

- Er det virkelig sant!? Dette oppfatter jeg som helt tøvete, spesielt hvis det er politiet selv som står bak. Vi skal ikke være med på å forsimple omtalen av vår egen etat, sier han.

Her ser du hva du i alle fall ikke bør kalle politiet.

Hva synes du om at politiet har ført seg selv opp med snut og purk?

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken