Gå til sidens hovedinnhold

Pusterom for Sarpsborg

Tok et steg bort fra nedrykksstriden.

SARPSBORG - START 3-1:

Både Sarpsborg og Start har hatt en tøff sesong i Tippeligaen. Søndag møttes de to lagene til kamp om svært verdifulle poeng.

Mål av Patrick Mortensen og Kristofer Tokstad sørget fro at det var vertene som kunne glise bredest etter kampslutt i Sarpsborg.

Pusterom
Tre poeng betyr nemlig at sarpingene nå har et forsprang på hele sju poeng ned til kvalifiseringsplassen og nedrykksplass.

- Jeg mener vi vant helt fortjent, og det er klart det varmer, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til C More etter kampen.

- Vi gjorde mye bra i denne kampen. Det var moro å se på, men i perioder ble det litt unøyaktig, og det liker jeg selvsagt ikke, sa Bakke

For Start ser det imidlertid verre ut. Makrellgutta ligger på nest sisteplass og går dermed en svært dramatisk høst i møte.

De gule har 19 poeng og god kontakt med både Tromsø og Mjøndalen på plassene over, men skal det bli ny kontrakt, må Start begynne å plukke poeng snart. Kun sju serierunder gjenstår av sesongen.

- Vi fikk en veldig vanskelig inngang i denne kampen med en scoring mot oss etter dødball allerede etter tre minutter. Det var en nesestyver, innrømmet trener Borgersen til C More.

- Vi må klare å holde ballen mer i laget enn vi fikk vist i denne kampen. Det er også helt på det rene at vi må skape mye mer framover. Nå tapte vi fortjent, sa Borgersen.

God kontroll
Det var kun spilt tre minutter i Sarpsborg da vertene tok ledelsen. Martin Wiig stusset et innkast fra Alexander Groven videre og ballen havnet til slutt hos nykommer Patrick Mortensen. Han tuppet inn ledermålet.

Klokka viste 16 minutter da mål nummer to var et faktum. Anders Trondsen ble satt opp på venstre kant, dro seg innover og spilte fram Kristoffer Tokstad. Vingen hamret inn vertenes andre mål.

Spikeren i kista kom etter 68 minutter. Barry Maguire fant Martin Wig og spissen curlet inn kampens tredje mål og det hele var avgjort.

Start, som nylig fikk Bård Borgersen som hovedtrener, etter at Mons Ivar Mjelde trakk seg, hadde lite å by på i denne kampen. En brukbar sjanse for Espen Hoff etter 62 minutter var lenge beholdningen.

Mot slutten fikk likevel gjestene et trøstemål da Espen Børufsen satte et frisaprk rett i mål bak Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr.

Neste runde møter sørlendingene Lillestrøm.

Se Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=qhmjEFsGvNkIFeKr0HeG4UYa7jiEcZ5z5sgKDTOEONDWAVeNI_GNrdJhXJo6g9IwSfg_bjVb01SYaJBsRpkttnYPrRQy88to&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken