(SIDE2): - Jeg er kjempelei meg.

Det er Quartfestivalsjef Daniel Nordgårds oppsummering på hvordan han føler det etter at han og festivalstyret måtte ta den tunge beslutningen om å avlyse årets festival.

Årsaken til avlysningen er, ifølge festivalsjefen, en totalsvikt i bilettsalget i kombinasjon med en budsjettsprekk.

- Akkurat nå er jeg både ydmyk og trist. Det jeg kan si er at alle som har kjøpt billetter kommer til å bli ivaretatt av vår avtale med Bilettservice. Utfordringen kommer i forhold til de bandene og artistene som er booket, sier Nordgård til Nettavisen.

Ifølge en pressemelding som ble sendt ut etter den ekstraordinære pressekonferansen klokken 19:30 har festivalen floppet totalt hos publikum. Nær alle biletter som er forhåndssolgt er del av sponsorpakker og bedriftsavtaler.

Bare i overkant av 2.000 biletter skal ha blitt forhåndssolgt til «vanlige» publikummere.

Sjokkmelding
Ordfører Per Sigurd Sørensen (H) i Kristiansand kommune fikk meldingen om avlysningen i ettermiddag.

- Vi har blitt løpende informert, og har også fått melding om beslutningen de tok på et styremøte i ettermiddag, sier Sørensen til Nettavisen.

Han sier han mener festivalledelsen har tatt en riktig avslutning.

Være eller ikke være
Ordføreren sier årets festival ble betegnet som et være eller ikke være for Quartfestivalen etter rotet rundt fjorårets festival.

- Så skulle det altså bli ikke være. Det er vemodig. Kommunen har ikke støttet festivalen økonomisk i år, men vi har jo bidratt med flerfoldige millioner i de 15 årene den har vart. Det har vært vel anvendte penger, for vi har fått flerfoldig tilbake fra festivaldeltakerne i forhold til å sette Kristiansand på kartet, sier Sørensen.

Han sier årsaken til avlysningen er manglende forhåndssalg av billetter.

- Det er riktig å avlyse nå heller enn å vente til festivalstart for å se hvor mange som kommer. Slik er det når folk ikke ønsker å kjøpe billetter på forhånd.

Festivalen skulle etter planen starte 1. juli og holde på til 5. juli.

Årets største trekkplastre skulle vært norske Röyksopp, Kaizers Orchestra, svenskene Kent og Håkan Hellström, britiske The Streets og Gnarls Barkley fra USA.

172