Gå til sidens hovedinnhold

- Quick er riktig drapsmann

Statsadvokat Marit Bakkevig er like overbevist i dag om at Thomas Quick tok livet av Trine Jensen (17) og Gry Storvik (23), selv om han nå har trukket tilståelsene tilbake.

Onsdag ble det kjent at den dømte seriemorderen Thomas Quick trakk tilståelsene i de åtte drapene han er tiltalt for. Blant disse er drapene på tre nordmenn:

  • Trine Jensen (23) utenfor Oslo i 1981.
  • Gry Storvik (17) utenfor Oslo i 1985.
  • Therese Johannessen (9) utenfor Drammen i 1988

Statsadvokat Marit Bakkevig ledet og koordinerte etterforskningen mot Thomas Quick i drapene på Trine Jensen og Gry Storvik på slutten av 90-tallet. Selv om det ikke finnes noen tekniske bevis som knytter Quick til drapene, og selv om det ikke finnes annet enn Quicks egne forklaringer, så er statsadvokaten trygg på at vurderingene som ble gjort dengang, var riktige.

- Jeg tror ikke vi har andre drapsmenn gående fri. I enkeltstående drap som dette legger man ikke forklaringer til grunn slik at saken ikke rakner om erkjennelsen trekkes tilbake, sier Bakkevig til Nettavisen.

- Quick påviste stedet Trine ble funnet med omtrent to meters avstand. De rettsmedisinske undersøkelsene ble sammenholdt med hans forklaringer. Hvordan de to jentene så ut, stemte med hans forklaring om hva han hadde gjort med de to jentene, sier Bakkevig.

Tidligere etterforskningsleder Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt var med i etterforskningen av Therese-saken på 80-tallet, og av Quick-saken på slutten av 90-tallet.

- Her var det topp jurister og etterforskere som vurderte sakene. Hvis Quick ikke gjorde dette, så er han utrolig dyktig. Sakene ble grundig gjennomgått ned til mikronivå sammen med rettsmedisinere og åstedsgranskere, sier Abrahamsen.

Likevel har han tvilt om Thomas Quick. Blant annet etterforsket de om Quick hadde drept Marianne Rugaas Knutsen i Risør i 1981, men kom til at det kunne han ikke ha gjort.

- Da han begynte med Rugaas-saken så vi at det ikke var noe fornuft i det. Etter det stoppet vi, sier Abrahamsen.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken