Gå til sidens hovedinnhold

- Quick lyver om drap

Et nytt vitne sår tvil om Thomas Quicks (55) bekjennelser.

Ifølge Aftonbladet skal en tidligere nabo av Thomas Quick ha fortalt at han allerede i 1996 forsto at den såkalte drapsmannen ikke snakket sant om ugjerningene han skulle ha begått.

Fant avklipt kjønnshår
På det tidspunktet gjennomsøkte politiet leiligheten der Quick hadde bodd frem til 1984. På jakt etter likdeler eller andre funn som kunne knytte til noen av drapene Quick hadde tilstått, fant politiet blant annet en liten pappeske med avklipt kjønnshår.

I avhør antydet Quick at hårene stammet fra hans ofre. Han navnga aldri hvem det skulle dreie seg om. Vitnet den svenske avisen Aftonbladet tirsdag skriver om, forsto raskt at Quick for med løgn. Det var en tidligere klassekamerat av vitnet som hadde plassert kjønnshåret i leiligheten, opplyser avisen. Klassekameraten hadde hatt tilgang til leiligheten, og skal ha barbert hårene av en daværende venninne. Verken klassekameraten eller den angivelige venninnen vil kommentere saken overfor Aftonbladet.

- Bare en pratmaker
Thomas Quick har tilstått over 30 drap, og er dømt for åtte av disse.

Psykiater Ulf Åsgård sier til Aftonbladet at han ikke fester lit til Quicks forklaringer.

- Ikke et tall har vært riktig når han har fortalt om drapene, sier psykiater Ulf Åsgård til Aftonbladet.

Åsgård har gransket samtlige avhør med Quick i sakene som ledet til fellende dommer. Selv er psykiateren av den oppfatning at Quick muligens ikke har begått et eneste drap.

- Han er bare en pratmaker, sier Åsgård.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken