Gå til sidens hovedinnhold

Rå sparring en vekker for Evensen

Andreas Evensen gjør seg klar for kampen om EM-tittelen.

Rå sparring mot verdensmester Ricky Burns og samveldemester John Simpson ble en skikkelig oppvekker for EM-utfordrer Andreas Evensen.

- Oppkjøringen, og særlig sparringen mot skottene, var utrolig hard og tøff. Det var en oppvekker for meg, for det var full fart fra første runde. Skottene mente virkelig alvor, og den sparringen jeg hadde med dem ga meg utrolig mye, innrømmer Andreas Evensen overfor NTB.

Om halvannen uke, den 9. februar, er han klar til å gå i ringen mot belgieren Alex Miskirtchian i danske Esbjerg. Det står om EM-tittelen i fjærvekt, og det står på mange måter om bokseframtiden til Evensen.

Han er helt avhengig av å vinne for å kunne oppnå målet om en VM-kamp i fjærvekt. Tidligere har han bokset en VM-kamp, mot sparringpartner Ricky Burns før jul i 2010, men den kampen gikk i superfjærvekt, klassen over den Evensen vanligvis holder.

- Før kampen mot Miskirtchian er jeg bedre forberedt enn noen gang tidligere, så nå føler jeg meg klar, sier Evensen.

- Må gi jernet
Han har sparret med Ricky Burns i en snau uke, og i tillegg har det vært nesten to ukers sparring mot John Simpson. Det har vært gull verd for EM-utfordreren fra Melhus.

- Skottene ga jernet hele tiden, og de er jo store mestere begge to. I den rent fysiske delen av treningen henger jeg godt med dem, for vi har jo kjørt ganske tøft her på Melhus Helge (Wærøy) og jeg også, men når det gjelder sparring har jeg aldri vært med på noe tøffere enn da Burns og Simpson var her.

- For å bli mester gjelder det å gi jernet. Det lærte jeg, og det skal jeg følge, sier Evensen.

- Nå er det bare den siste finpussen som gjenstår. Den alvorlige delen av treningen er unnagjort. Vi er der vi skal være halvannen uke før EM-kampen, sier Helge Wærøy til NTB.

Taktikken er klar
Andreas Evensen legger ikke skjul på at han har studert Miskirtchian. Han innrømmer også at kampplanen er bestemt.

- Miskirtchian er en tøffing, han går framover og er sterk. Det er altså snakk om en bokser som er mye lik meg. Jeg har studert ham så mye og føler jeg vet så mye om ham, at kampplanen og taktikken er lagt, forteller Evensen.

- Jeg ser på Miskirtchian som en temmelig ordinær bokser. Det er ikke så mye spesielt ved ham, selv om han selvsagt er dyktig. Det er bare det at Andreas er bedre, mye bedre, påstår Wærøy.

- Det er ikke tvil om at belgieren får en tøff kamp med å beholde beltet sitt. Det kommer han ikke til å klare, spår han.

- Nå er jeg klar for kamp. Fysisk er jeg på topp, og selvtilliten er så høy som den kan få blitt den også. Dessuten er det fint å se at så mange med greie på boksingen har tro på meg. Det varmer, sier Andreas Evensen til NTB. (©NTB)

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken