Gå til sidens hovedinnhold

Rahilas mor nekter avhør

Norsk politi fortsetter etterforskningen i Rahila-saken. Nå krever foreldrenes advokat at saken blir henlagt som «intet straffbart forhold».

I november ble faren til Rahila Iqbal frifunnet av pakistansk rett for drapet på sin egen datter. Men til tross for frifinnelsen, har norsk politi ikke avsluttet etterforskningen og vil nå avhøre moren og faren til Rahila.

- Sjansene for at vi skal klare å bevise et æresdrap er nok ikke så store, men vi har bestemt oss for å gjennomføre disse avhørene, og så får vi se hva som skjer, har politiadvokat Cecilie Schløsser Møller tidligere uttalt til TV 2 Nyhetene. Les egen sak

Nekter avhør
- Rahilas mor ønsker ikke å møte til avhør, sier advokat Abid Q. Raja til Dagbladet.no.

Heller ikke faren til Rahila er sikker på om han vil la seg avhøre.

- Rahilas far vil ikke ta stilling til om han vil møte til avhør før vi har fått svar på våre spørsmål til norsk politi, sier Raja.

Krever svar
Spørsmålene er:

1. Om det ut fra norsk lovverk og Den europeiske menneskerettskonvensjonen er mulig å reise en ny straffesak på samme forhold som Iqbal er frikjent for i Pakistan.

2. Dersom det ut fra norsk lov er mulig å gjennomføre en ny straffesak, ønsker Raja svar på om politiet mener det vil være praktisk mulig å gjennomføre en straffesak i Norge på et forhold fra Pakistan.

- Først etter å ha fått svar på disse spørsmålene vil vi ta stilling til om vi ønsker å stille til avhør, sier advokaten.

Raja mener at norsk politi må, på grunn av frifinnelsen i Pakistan, henlegge saken som «intet straffbart forhold».

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser