Gå til sidens hovedinnhold

Rakettenes galskap

En 23 år gammel kvinne mistet synet etter å ha fått en plastsplint i øyet nyttårsaften.

(iBergen.no) Nyttårsaften ble en kvinne fra bergensområdet truffet i øyet av en plastsplint fra en rakett. Etter maksimal uflaks ble 23-åringen, som bare var tilskuer til fyrverkeriet, fraktet til Haukeland Universitetssykehus med alvorlige øyeskader.

- Hun fikk en plastsplint fra en rakett som kom i stor fart inn på øyet. Hun fikk hull på øyet og gelémasse kom ut. Det øyet er nok tapt, sier overlege på øyeavdelingen Nils Bull til iBergen.no.

204152

Unge menn
Splinten måtte opereres ut av øyet til kvinnen.

Til sammen ble to pasienter i Bergen behandlet for øyeskader på grunn av uhell med fyrverkeri. På landsbasis var tallet 21. Seks av personene fikk alvorlig synstruende skader. Vel 2/3 av de behandlede pasientene var menn under 40 år. Seks av de skadde er barn.

- I slike situasjoner er det tilfeldig om man blir skadet eller ikke. Noen er heldige mens noen blir veldig uheldig. Det er mye galskap med håndtering av fyrverkeri. Mange folk behandler det på en sinnssyk måte. Det er ekstra tragisk for uskyldige som blir rammet, slik som kvinnen på 23 år, sier Bull og legger til:

- Flopp
Bull er heller ikke noe særlig begeistret for den nye loven som trer i kraft fra i år.

På landsbasis ble seks skadd av pinneraketter, like mange av bakkefyrverkeri og for ni av de uheldige er årsaken ukjent opplyser Bull om.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera