Gå til sidens hovedinnhold

Råkjør mot Stoltenberg

En presset Jens Stoltenberg avviser at regjeringen snudde i Odfjell-saken på grunn av press fra LO-leder Gerd-Liv Valla.

STORTINGET (TV 2 Nettavisen) I spørretimen onsdag måtte statsminister Jens Stoltenberg tåle hard kritikk for måten regjeringen har håndtert Odfjell-saken på.

Så sent som tirsdag kveld sa Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen til TV 2 Nyhetene at han støttet Johan Fredrik Odfjells kandidatur til vervet som styreleder.

12 timer senere sa Stoltenberg at han støttet Odfjells beslutning om å trekke seg som kandidat.

-For å bidra til ro i selskapet har Johan Fredrik Odfjell kommet til at han ikke lenger er kandidat. Det mener jeg er en riktig beslutning, sa Stoltenberg i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

Han avviste at det var press fra LO-leder Gerd-Liv Valla som var årsak til regjeringers kuvending.

- Jeg kan avkrefte at det er en samtale med Valla som er årsaken til at Odfjell nå trekker seg som kandidat, sa Stoltenberg.

- Må svare
Det var ikke nok til å stagge opposisjonen.

- Enoksen burde vurdere om han bør trekke seg, mente Venstre-leder Lars Sponheim.

- Statsministeren må svare på spørsmålene Stortinget stiller, sa Frp-leder Siv Jensen.

- Oppfordret regjeringen Odfjell til å gå av, og har Gerd-Liv Valla ringt Stoltenberg og bedt han presse Odfjell til å trekke seg, ville hun vite.

- Odfjell tok beslutningen etter samtaler med valgkomiteens leder og Odd Roger Enoksen. Jeg har også har samtaler med valgkomiteens leder og gitt uttrykk for at jeg støtter beslutningen, svarte Stoltenberg.

- Vært samtaler
Han innrømmet at han har hatt kontakt med LO, men nevnte ikke om han har hatt kontakt med Valla.

- Det har selvsagt vært samtaler. Jeg har snakket med veldig mange, også i LO-systemet. Men det er ikke slik at en telefon derfra har påvirket regjeringen, hevdet Stoltenberg.

I samme øyeblikk ringte en Nokia-telefon høyt og tydelig i salen.

Johan Fredrik Odfjell har meddelt valgkomiteen i Statoil at han ikke lenger er kandidat som styreleder i selskapet. Valgkomiteen trer nå i funksjon og vil fremme en ny innstilling overfor bedriftsforsamlingen, heter det i en pressemelding fra Statoil.

LO-leder Gerd-Liv Valla ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2 Nettavisen.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken